“Åhh, det bliver godt at komme i gang igen…”

Af: Anne Juul Christophersen

"Åhh, det bliver godt at komme i gang igen…"
Sådan husker jeg meget tydeligt, at mine kollegaer sagde, når sommerferien nærmede sig sin afslutning, - for nu havde vi jo rigtigt fået ladet op og trængte sådan til at starte på arbejdet igen.

Den følelse havde jeg dog desværre ret vanskeligt ved at finde i mig selv. Faktisk var det ganske umuligt, for i løbet af ferien, havde jeg jo netop fået smagen af, hvor meget jeg pludselig kunne nå at få gjort, af alt det jeg holdt allermest af her i livet. Jeg kunne slappe af bag staffeliet og nyde at male. Jeg brugte i høj grad ferierne på at skabe, for det er netop i det kreativt skabende rum, jeg slapper allerbedst af, når ind til mig selv og opnår en indre ro.

Så når kollegaerne gav udtryk for deres begejstring for, snart at komme i gang igen, fik jeg ondt i maven ved tanken om, at så kunne jeg ikke længere gøre det, jeg allerbedst kunne lide.
I hvert fald ikke i den grad, som jeg så gerne ville og havde behov for.

Faktisk begyndte det allerede, da jeg gik i skole – og alle butikkerne begyndte at annoncere for ”Skolestart” med slagtilbud på pennalhuse, skoletasker og hvad der nu ellers dertil hører – og det begyndte de på ca. tre dage efter, sommerferien var gået i gang. Sådan føltes det i hvert fald.
Og årsagen var den samme: Som børn brugte vi jo også ferierne på at lege, tegne, bygge huler og sandslotte.
Vi brugte vores fantasi - og vi skabte.
Vi havde det sjovt både alene og sammen med venner og vi trængte på ingen måde til at ”komme i gang igen”.
Vi var jo allerede i fuld gang - og det gik lige så godt.

For nogle år siden, nåede jeg frem til, at det må dreje sig om at få plads til så meget kunst og kreativitet som muligt i hverdagen. Det er ikke spor nemt, for vi skal jo passe arbejdet, vaske bilen, køre børnene, lave mad, gøre rent, pudse vinduer, invitere venner, stryge tøjet, deltage i familiefrokoster og så videre og så videre.

Kreativiteten bliver derfor, for de fleste, erstattet af praktiske gøremål, som på ingen måde gør os til gladere, dygtigere eller mere tilfredse mennesker. Tværtimod.

At holde fast i vores kreativitet i en travl hverdag er bare ekstremt vigtigt og netop derfor har jeg startet Kunstskolen Annes Atelier sammen med min mand Jesper.

Vi øjnede helt nye muligheder med de hurtigere og hurtigere internetforbindelser, som åbnede for muligheden for at drive en kunstskole online. At det hele foregår online nedbryder de traditionelle rammer for tid og sted.

At deltage i Kunstskolen Annes Atelier er ikke forbeholdt dem, der bor i hovedstaden. Du kan være med, uanset om du bor i Nordjylland, på Bornholm eller i udlandet - du deltager nemlig hjemme ved din egen computer.

Og selvom du måske kun har 10 minutter om dagen, som du kan sætte af til dig selv, så er det også tilstrækkeligt. Du behøver ikke slæbe staffeliet frem og lægge pensler og maling klar – du kan nøjes med at tænde din pc, iPad, smartphone eller hvad du nu har – og gå ind på medlemssiderne og se, lære, lytte, læse og lade dig inspirere – og udvikle dig kunstnerisk, helt uden indledende øvelser i præcis det tidsrum, der passer dig.

Du skal ikke møde op et bestemt sted hver torsdag aften imellem 18 og 21. Du kan tage dig god tid og lave aftensmad, spille et spil og se tv med familien – og når der er ro i huset, når du har tid til dig, kan du tage på kunstskole og tage det hele i dit eget tempo. Kunstskolen Annes Atelier er nemlig også åben alle døgnets 24 timer hele året rundt.

 

 

 

 

Anne Juul Christophersen i færd med en tegning


Klik her og læs flere blogindlæg fra Kunstskolen Annes Atelier.


Du kan søge optagelse i Kunstskolen og Kunstnerfællesskabet Annes Atelier: