Billedkunstner Amanda Dahlstrøm de Vroom

April måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Amanda Dahlstrøm de Vroom

Musikken drøner ud af højtalerne, på bordet, gulvet og hylderne ligger der pensler, papir, lærreder og maling – nærmest i lag.
Nogle ville måske kalde det rodet, men der er orden i kaos.
På gulvet er der malerpletter.

Pladsen er nok en smule trang, især når både Amanda, hendes mor og Amandas kæreste arbejder i ”kunst-kælder-lokalet” som de kalder rummet i kælderen, hvor de lader deres kreativitet få frit spil.

”Jeg drømmer om et større sted engang”, fortæller billedkunstner Amanda Dahlstrøm de Vroom ”men indtil nu fungerer kælder-kunst-lokalet ganske fortrinligt og jeg har mange hyggelige timer dernede."

Amanda Dahlstrøm de Vroom har altid tegnet. Dog var det svært at holde gang i kreativiteten i teenageårene.
”På et tidspunkt i teenageårene stod det næsten helt stille, da jeg mente. at der var andre, mere spændende ting at tage sig til. Heldigvis var mine forældre meget opsatte på, at jeg holdt det ved lige og nævnte det tit til mig.”  Fortæller den 22 årige Amanda. "Efter nogle år tog jeg mig sammen, fandt blyanterne frem igen og begyndte at øve mig. Jeg var opsat på, at jeg ville være en god tegner. ”

God respons og feedback på HF

På HF oplevede Amanda, at hun på et designhold hurtigt fik en masse god respons og feedback på sine ideer og projekter.

”Det var også i de år, jeg for første gang tog en pensel i hånden, for at prøve at lave noget seriøst og det har jeg siden fundet rigtig spændende at arbejde med. Jeg elsker at eksperimentere og benytter mig derfor nu af mange forskellige remedier og materialer. Det er både farveblyanter og blyanter, spraydåser, akrylmaling, airbrush, voks og akvarel.”

Ørnen - artmoney (12 x 18 cm) Farveblyanter + blyant på papir

Papegøje - artmoney (18 x 12 cm) Farveblyanter + blyant på papir

Inspiration fra Østen og drømme

Meget af inspirationen til billederne får Amanda fra sine rejser. Især to rejser, hver af et halvt års varighed i Østen, hvor Amanda rejste rundt med sin mor, har sat sine positive spor.

”Naturen og farver inspirerer mig meget. Jeg har en forkærlighed for at tegne fugle, både fordi jeg elsker at sidde med de små detaljer, men også de farveblandinger jeg kan bygge op i sådanne tegninger. Derudover inspireres jeg af at tage på udstillinger og se de mange forskellige måder at udtrykke sig forskelligt på.”

Amanda finder også inspiration i sine drømme og hun fortæller;

”Jeg vågner ofte fra drømme og skriver dem ned om natten, mens jeg husker dem klart og tror det vil give noget nyt og spændende i forhold til stil og udfordring til mig selv.”

Desuden finder Amanda Dahlstøm de Vroom også inspiration i fx street art. Ligeledes finder hun rigtig mange andre stilretninger interessante, men Amanda har ikke en bestemt kunstner, hun hælder mest til.

Og dog:

”Jeg har to kunstnere, jeg finder særligt interessante. Den første er min far, som har været lærer på en designskole i mange år, han er så dygtig med en blyant i hånden. Jeg er helt betaget, når jeg ser hans tegninger og hans små modeller.

Den anden er min mor. Vi arbejder i to vidt forskellige verdener indenfor det kreative og det er spændende, hvad vi hver især har fået lavet, når vi afslutter en maledag.”

Tag på bar

Hvis du gerne vil opleve Amandas værker, kan du bl.a. besøge Antons Bier Bar i Hadsund og Café K, cafe og cocktail bar i Randers, hvor Amanda har stået for større malerprojekter.

”Jeg arbejder hen mod at få mine ting ud på flere udstillinger/messer og tilbyder der sig flere jobs med større malerprojekter som Hadsund og Randers, siger jeg formentligt ja.

Jeg synes, det er spændende og super fedt at få mine ting ud, hvor der kommer mennesker hver dag og at nogle vil bruge mig, til at dekorere deres vægge.

Først var jeg meget skeptisk omkring det, at skulle male med store strøg og på så stor skala, som jeg blev tilbudt, men tog opgaven i stiv arm og var meget stolt af mig selv, da jeg havde afsluttet opgaven og fik ros for mit arbejde og ikke mindst, at jeg turde springe ud i det, uden at have nogen lignende erfaring med det før.”

Væg med bjerglandskab – Antons Bier Bar, Hadsund. Akrylmaling + vægmaling på væg

Panda - Farveblyanter + blyant på papir

Giv ikke op

Amanda har også et godt råd til andre kunstnere:

”Vær ikke bange for at prøve noget nyt og man skal ikke begrænse sig, fordi man tror, man ikke kan.

Derudover er mit største råd nok, at man ikke skal give op, fordi det ikke fungerer de første 3, 5 eller 10 gange. Jeg har lært mig selv, at man skal kunne turde og at man ikke skal kaste håndklædet i ringen, ellers skubber man sig aldrig over den svære bakke, der nogle gange opstår undervejs."

Du er ikke alene

Amanda har været medlem af Annes Atelier i flere måneder og fortæller om sit medlemskab:

”At være medlem af Annes atelier er fantastisk og jeg er så glad for, at jeg blev præsenteret for siden.

Man kan altid få hjælp og svar, hvis man for eksempel er kørt fast, eller bare sidder med nogle spørgsmål, som man ikke altid kan dele med sine venner, som ikke selv interesserer sig for kunst på samme måde som en selv.

Man kan få en masse god inspiration og et dejligt boost, ved at være iblandt en masse andre kunstinteresserede og skabende medlemmer.

Ved at gå ind og læse lidt rundt på siden, kan jeg lige få et lille spark indeni og tage mig sammen, til at finde sagerne frem, selvom jeg føler, det ikke lige er dagen til det kunstneriske.

Anne og Jesper er kanon gode, til at arrangere begivenheder og til at holde hjulene i gang og det har blandt andet også åbnet op for, at jeg tør vise mine ting frem og ikke føler, at det ikke er godt nok, det jeg laver.”

Amanda med sine artmoney på Art2See 2013

Papegøjer - artmoney (18x12) Farveblyanter + blyant på papir

Tilbage i ”kunst-kælder-lokalet”

Sangen er skiftet, men musikken strømmer stadig ud af højtalerne. Der arbejdes koncentreret, og intenst på den igangværende tegning. Amanda fortæller, mens hun tegner;

”Som de fleste kunstnere nok engang imellem er ude for, kan jeg være uhyggeligt selvkritisk og derfor er jeg nogle gange nødt til at afslutte mine billeder og vælge at være tilfreds med dem.

Hvis jeg ikke gør det, kan jeg bygge på et enkelt billede i en uendelighed, for selv at blive helt tilfreds, selvom jeg inderst inde ved, at jeg sjældent bliver det 100 %.

Men når jeg så først har afsluttet, skrevet under og hængt det til side, er det ofte, at jeg har det godt indeni, når jeg kigger på det og er tilfreds med, at jeg har valgt, at det er færdigt.

Jeg føler ikke, jeg har fundet mig selv 100 % i min kunst, da jeg stadig er i stor udvikling, siden jeg begyndte at gøre noget seriøst ud af det.”

Slutter Amanda Dahlstrøm de Vroom af.

Vi glæder os til at følge udviklingen.

Følg Amanda Dahlstrøm de Vroom på hendes facebookside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst