Mete Dahlstrøm de Vroom er august måneds kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Billedkunstner Mete Dahlstrøm de Vroom

August måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Mete Dahlstrøm de Vroom

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Mete Dahlstrøm de Vroom, og jeg er kunstner fordi... mit lidt krøllede væsen ellers ville gå i stykker og fordi det er her, jeg lever, trives og her jeg bliver udfordret på alle niveauer.

Har altid haft svært ved at affinde mig i arbejdsmarkedets store hamsterhjul og vide på forhånd, hvad de næste 8 timer skal bruges til (uha - fælt bare at skrive det).

Så kunstens verden er mit åndehul.

2. Jeg har været kunstner siden jeg var barn, er nok lidt store ord, men fik fortalt, at fra ganske lille gik jeg ind i en anden verden, når jeg fik en stak papirer og farver, og det har fulgt mig lige siden.

Hvorfor jeg aldrig har taget en kunstnerisk uddannelse, kan  jeg ikke svare på, men måske er der en mening med det! Har været på en del  kurser og for ca. 20 år siden, "tvang" en kollega mig på mit første digitale art kursus og hvilken fantastisk udfordring. - Det værktøj bruger jeg på mange måder næsten hver dag.

 

3. En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan… Først vand over til en kop te, imens kattene får mad og morgenklø på maven.

Radioen tændes og bordet er allerede fyldt med materialer. Hvad jeg først går igang med, afhænger af, om der er værker, der skal gøres færdige. Ellers begynder jeg oftest dagen med skitser/eksperimenter på computeren. Senere så fortsætter jeg på papir eller lærred.

Jeg holder utroligt meget af processen i et billede. Sådan kan jeg blive ved i mange timer, til tider så opslugt, at jeg glemmer at spise! Kommer der noget brugbart ud af mange timers arbejde, går solen ned, mens jeg smiler og en vis lethed breder sig og skaber ro i kroppen.

Sådan nogenlunde foregår en af de gode dage. I perioder er billederne stærkt farvestrålende, andre gange er jeg meget optaget af sort, hvidt og gult.

Mete Dahlstrøm de Vroom er august måneds kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom

 

 

Billedkunstner Mete Dahlstrøm de Vroom

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom

4. Det bedste jeg ved… er at have fri i en længere periode, så jeg kan arbejde koncentreret og sammenhængende. Det giver et anderledes og stærkt inspirerende flow til mine billeder, når tiden ikke er styret af et 8-16 "brød på bordet" job.

 

5. Det værste jeg ved… er når jeg rammer muren, så der ikke er samarbejde mellem, der hvor jeg vil hen og det, der kommer ud og frustrationer får overtaget en tid.

Så skal der kæmpes og jeg kommer beriget igennem.

 

6. Jeg er allermest inspireret af: Bare af at iagttage med alle sanser og tage tusindvis af billeder med mit uundværlige kamera.

Med den teknik jeg bruger til at lave skitser, kan jeg stort set få noget ud af alt. Udsnit af mine tegninger, malerier, eksperimenter og fotos komponeres på nye måder på min computer. Elsker den proces. Det virker vildt inspirerende.

Er dog også begyndt at male direkte frit fra fantasien. Jeg inspireres af fragtmenter af andres kunst, arkitektur, naturen, fashion, rejser. - Ja, skulle jeg blive fanget i en dårlig film, leder jeg bare efter farvesammensætninger, menneskeydtryk, en interessant genstand osv.

Skulle jeg alligevel nævne et par kunstnere, bliver det David Hockney, Jorge Castillo, Nancy Spero, Egon Schiele og Horst Janssen.... ja, den liste kunne jo blive meget længere, også med mange flere kvindelige kunstnere...

7. Om 5 år vil du kunne opleve mine værker... forhåbentlig hos mange mennesker, der får stor glæde af at bo sammen med -og se på mine værker. Vil helt klart udstille så meget som muligt, i det omfang jeg har tiden til at skabe nyt samtidig med arbejde.

Lykken ville være at leve af det, man elsker allermest at beskæftige sig med, men foreløbig, må det kunstneriske gå hånd i hånd med nødvendige - ikke lystbetonede arbejde.

 

8. For mig er god kunst... værker, der hiver fat i mig, trækker mig tættere på, overrasker mig. Værker jeg kan gå på opdagelse i.

Ikke nødvendigvis værker, jeg ville eje, men som virker inspirerende eller pirrende og vækker min nysgerrighed.

Værker hvor kunstneren har sit eget tydelige sprog og jeg har lyst til at se mere.

Månedens kunstner

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom

9. Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig... uden tvivl det kæmpe fællesskab og netværk det har skabt, med andre omkring kunsten.

Desuden giver det mig et gigantisk spark, til at komme videre med mere seriøse og målrettede beslutninger om, hvad jeg vil med min kunst.

Jeg har været med i Kunstskolen Annes Atelier næsten fra starten og blev topglad, da jeg meldte mig ind i kunstskolen. Man føler sig utrolig velkommen og her er både plads til nybegynderen og den professionelle. Det giver en unik bred vifte af muligheder for at hjælpe, dele muligheder og viden med hinanden.

Jeg har nu fundet sammen med 7 andre i kunstgruppen ARTes, hvor vi laver en stor fællesudstilling, næste sommer i Odense.

At være ombord i fællesskibet med Anne og Jesper ved rorpinden, er et bjerg af gaver, der kan pakkes ud, præcis når man har tid og lyst. Man bliver udfordret og tilbudt nye muligheder. Anne og Jesper sejler skuden vidt, men sikkert omkring. En fantastisk rejse at være med på. De er et super dygtigt og seriøst makkerpar, til stor glæde for mange mennesker.

 

 

10. Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er…

...Accepter, der ikke kommer et mesterværk ud af hvert billede. men du lagrer altid erfaringer af at lege med processer og teknikker. Også selvom værket ikke ender færdigt.

 

... Hold ikke krampagtigt fast i en lille yndlingsdetalje på et billede, der ikke vil din vej. Den kan stoppe udviklingen til noget bedre. Mal over og begynd forfra.

 

... Husk at have det sjovt.

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom

 

Du kan følge Mete Dahlstrøm de Vroom på facebook.

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Mete Dahlstrøm de Vroom


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst