Gigi Gigja er august måneds kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Billedkunstner Gigi Gigja

August måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Gigi Gigja

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Gigi Gigja, og jeg er kunstner, fordi det er min passion, og jeg kan slet ikke lade være.
Jeg har det allerbedst foran mit staffeli, når jeg blander farver og svinger penslen. Jeg elsker det hele, alt fra planlægningsprocessen til det færdige maleri.
Når jeg maler, må det gerne være lidt vanskeligt. For mig er det en del af processen, og jeg elsker at udfordre mig selv til at blive dygtigere. Jeg har altid drømt om at være kunstner og male portrætter, helst så fotorealistiske og store som muligt.
Jeg synes, det er en kunst at gengive virkeligheden, som den er, og at fange lige præcis dét, der definerer et menneske, og så få det op på lærredet. Mit motto er: Har du et godt ansigt, så lad os smække det op på væggen.

Jeg har været kunstner siden jeg var en helt lille pige på Island. Jeg har altid haft en trang til at tegne, male og udtrykke mig kreativt.

Når jeg kiggede ud af køkkenvinduet, kunne jeg se bjergene i det fjerne og den skønneste blå himmel. Jeg kunne sidde længe og kigge ud af vinduet og dagdrømme om alle de malerier, jeg ville lave. Det var altid ansigter og natur, jeg tegnede. En dag fik jeg en æske med akrylfarver forærende. Det var den mest fantastiske gave, jeg nogensinde havde fået. Da jeg holdt æsken i hånden, var jeg helt solgt.

Jeg tegnede og malede altid, men jeg var aldrig helt tilfreds med det, jeg lavede. Derfor tog jeg for nogle år siden et aftenskolekursus for at lære grundteknikkerne. Nu går jeg til maleundervisning én gang om ugen, og det er det bedste, jeg har gjort for mig selv. 

Jeg maler portrætter, og helst så realistisk som muligt. Fra tid til anden eksperimenterer jeg med pastel, akvarel og akryl, men jeg foretrækker helt klart at male med oliefarver. Det er lækkert at arbejde med pga. den længere tørretid.

 

 

Gigi Gigja er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

Gigi Gigja er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

 

Gigi Gigja er august måneds kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

En typisk dag, hvor jeg arbejder med min kunst.. Der stilles mange krav til os mennesker i løbet af en dag, og det kan ofte knibe at følge med, derfor har vi behov for et pusterum. Det er dét, kunsten giver mig. Jeg lader op foran staffeliet, og når jeg er inspireret, flyver tiden afsted.

Jeg arbejder fuldtid, så jeg maler efter arbejde, på fridage og i ferier. For at udnytte tiden så godt som muligt, planlægger jeg altid 4-5 malerier frem, så jeg altid har et maleri at give mig i kast med, hvis der er tid til overs. Mit staffeli står i stuen sammen med alt mit grej, så jeg ikke skal bruge tid på at finde det frem eller pakke tingene væk. Der var engang én, der fortalte mig, at man aldrig skal gå ned på udstyr, så derfor ligner min stue efterhånden et atélier. Men jeg er meget tilfreds, og min familie har endnu ikke beklaget sig.

 

Det bedste jeg ved er at kunne fordybe mig i min kunst en hel dag eller gerne flere dage i træk, at arbejde med min kunst, at lære male- og farveteknikker, og at dygtiggøre mig, så jeg kan se en udvikling i mine værker.

Jeg elsker, når jeg kan se, at min kunst lykkes. Det måler jeg i, hvor realistisk billedet ser ud, og hvor meget liv, der er i billedet. Det er meget vigtigt for mig, at der er liv og dybde i billedet. På sigt vil jeg gerne lave endnu større malerier. Et godt ansigt kan sagtens bære at blive smækket op i stort format, fx 2x2 meter.

 

Det værste jeg ved er... Det ord bruger jeg ikke, for jeg er bare så glad og taknemmelig over at kunne male og tegne, som jeg vil. Men jeg kunne ønske mig at arbejde mindre og have mere tid til min kunst. Det er et mål, jeg arbejder hen imod, og i mellemtiden forsøger jeg at udnytte den tid jeg har, så godt jeg kan, blandt andet ved altid at have projekter, jeg kan gå i gang med.

Jeg er blevet allermest inspireret af mennesker i alle aldre, former og størrelser. Jeg synes, mennesker er smukke, og jeg ønsker at fange glimtet i øjet eller et solstrejf i håret. Der er så meget, der inspirerer mig, og jeg ser motiver allevegne.

Når jeg sidder i toget, tænker jeg tit "ej, det ansigt vil jeg gerne male", eller det kan være, at jeg ser en smuk farve på en blomst, hvor jeg tænker, at det kunne være en god baggrundsfarve. Jeg er portrætmaler, men jeg er også fascineret af den islandske natur, og jeg går og drømmer  om at male en hel serie malerier af den. Jeg vil gerne fange lyset og farverne. Fordi naturen på Island er så speciel, vil jeg bruge store lærreder, så naturen rigtig kommer til sin ret.

Af andre kunstnere er jeg inspireret af eksempelvis Thomas Kluge pga. hans teknik, hans billedunivers, og det at han er selvlært. Jeg kan stadig undres over, at han ikke blev optaget på Kunstakademiet. Det fortæller mig, at man skal være stædig og ikke give op. 

John Singer Sargents måde at male på er inspirerende, for han får det svære til at virke enkelt og let. Med få strøg fanger han det essentielle. Det udtryk, der er i hans billeder. 

Berthe Morrisot inspirerer mig, fordi hun fravalgte sin tids gængse kvinderolle til fordel for sin kunst og blev en af de store impressionister til inspiration for os andre. Blandt kunstnerne i Kunstskolen Annes Atelier finder jeg Lisbeth Thisted og Bente Hirse inspirerende for deres glade og lyse malerunivers, og jeg kommer altid i godt humør, når jeg læser Brians indlæg, hvor han deler ud af sin erfaring, lader os følge med i, hvad der sker i hans liv og svarer på spørgsmål.

Gigi Gigja er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

 

Gigi Gigja er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

 

 

Gigi Gigja er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Gigi Gigja

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker i gallerier i Danmark, Reykjavik og Berlin, men også hjemme i folks stuer. På sigt vil jeg gerne kunne leve af min kunst.

For mig er god kunst
 en lidt udefinerbar størrelse. Det kan være noget, der vækker glæde, skaber glimt af minder, forarger eller får mig til at stille spørgsmål.
God kunst kommer ikke an på motivet alene, men også det tekniske bag; penselstrøgene, farverne, og om der er harmoni og dybde i billedet. Håndværket skal være i orden. Jeg håber, at folk en dag vil synes, at mine malerier er god kunst, og at det er lykkedes mig at fange noget i mine billeder, som gør, at folk får lyst til at se mere.


Det bedste ved kunstskolen Annes Atelier er for mig, 
at kurserne kommer vidt omkring, månedens temaer er gode, og at det hele er tilgængeligt online, når jeg har tid og lyst til at lære nyt. Jeg har været særligt glad for kurserne "Kompositionens kunst" og "Ittens farvelære".


Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er:
 Bliv ved. Fortsæt med at male. Og rens dine pensler!

Du kan følge Gigi Gigja på hendes hjemmeside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst