Billedkunstner Agnete Brinch

December måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Agnete Brinch

 

”Det, der kan give mig et "kick" er, når folk bliver så rørte eller provokerede, at de stopper op og reagerer på mine værker.”

- fortæller billedkunstner Agnete Brinch og hun fortsætter:

”Det, jeg føler og fortolker i mine værker og de stemninger jeg skaber, vil jeg rigtig gerne have, vækker følelser i beskueren og at de fornemmer en stemning.

Jeg maler nogle "halve" hoveder og mærker, hvordan folk enten ikke kan lide dem, eller føler sig draget. Jeg anser det som privilegeret.”

 

 

Jeg havde fundet min passion

”Jeg har altid tegnet,” fortæller Agnete Brinch videre.

”Jeg tog mit første malerkursus, da jeg var midt i tyverne.

Det var dog først, da jeg deltog på et efterårssemester på Århus Kunstakademi i 2003 og havde min første udstilling i 2005, at jeg med en glæde og begejstring mærkede, at jeg havde fundet min passion, som jeg har dyrket lige siden."

Værk af Agnete Brinch

Værk af Agnete Brinch

Ugeplan hængende på køleskabet

For at få tiden til at slå til med deltidsarbejde og ikke mindre end fem børn, har Agnete valgt at strukturere sin tid.

”Jeg "forsvinder" ud i mit værksted, - hvilket jeg gør på faste tidspunkter hver uge, iflg. en ugeplan/arbejdsskema, jeg har hængende på køleskabet.

Jeg forsøger at blive ved med at være nysgerrig og afprøve nye teknikker, men også sætte regler op for mig selv, så jeg fordyber mig i en bestemt idé eller teknik."

Min egen "luft-bobbel"

"Jeg lader mig ofte inspirere af en stemning eller en følelse, og forsøger at få det udtrykt i mine malerier.”

Agnete Brinchs billedverden er ofte befolket med mennesker. Om det fortæller Agnete:

"Først og fremmest er det ofte ansigtet/mennesket der inspirerer mig og "tænder" mig.
Fantasi og idé kommer til udtryk og jeg nyder processen, lige fra alle de tanker jeg har omkring mit arbejde, som holder hjernen "glad" beskæftiget og til virksomhed, hvor jeg går ind i min egen "luft-bobbel".

Værk af Agnete Brinch

Værk af Agnete Brinch

Inspirationskilder

Agnete Brinck er i forhold til oliemaleri og portrætter især inspireret af Gerhardt Richter og Bjarke Regn Svendsen, men det er ikke de eneste inspirationskilder, Agnete har.

”Af store udenlandske kunstnere, har jeg besøgt Salvador Dali, Pablo Picasso og Gustave Courbet´s hjemstavne og udstillinger og de har "blæst" mig bagover.”

Både inspiration og nye teknikker finder Agnete Brinch også, ved at tage på forskellige nøje udvalgte kurser.

”Jeg har altid "håndplukket" hvad jeg fandt interessant og synes, at det giver mig meget at finde kunstnere, jeg lader mig inspirere af, som jeg får lavet en billedgennemgang ved. Det giver mig meget, - da det er koncentreret og målrettet mine malerier. Jeg kan mærke, at jeg rykker mig, de gange jeg har haft længere forløb, bl.a. da jeg var en uge på Ærø Kunsthøjskole, idet jeg fordybede mig.

Kunstskolen Annes Atelier har givet mig kollegaer og et nærvær med andre, som jeg føler en samhørighed med. Ofte har mange af os samme historier, hvor vi har fundet et fristed her, hvor vi får vores tørst efter kunst stillet. Jeg bruger kunstskolen alt det, jeg kan - både med de kurser der er i kunstskolen og al den info, som jeg kan suge til mig. Jeg er blevet klogere på mange ting og føler mig godt taget af.”

Gode råd

Agnete Brinch har følgende råd til andre kunstnere:

”Et godt råd ville være at deltage i netværk, kurser og udstillinger, så du har deadlines, som holder dig i gang.

 Lave aftaler med dig selv. Lav f.eks. et ugeskema, hvor du sætter tid af til at male. Hav kortsigtede og langsigtede planer.

 Mal baggrunde eller andet praktisk, når du ikke har så meget tid eller energi.

 Saml på "idéer" i form af udklip, prints, tekster osv. og lav oplæg til dine malerier, så du hele tiden har en grundlæggende plan, så er det nemmere at gå fra eller til.

 Indret dig praktisk, - så du ikke skal til at pakke ud og væk, hver gang du skal i gang.

 Leg - leg og leg og mal - mal og mal.

 Never ever give up!”

Værk af Agnete Brinch

 

Du kan følge Agnete Brinch på facebook og på hendes hjemmeside.

Værk af Agnete Brinch

Værk af Agnete Brinch


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst