Billedkunstner Lis Grubak Iversen

December måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Lis Grubak Iversen

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Lis Grubak Iversen, og jeg er kunstner fordi... jeg altid har været et kreativt legebarn, der elsker at skabe.

2. Jeg har været kunstner siden: Ja, hvor længe har jeg været kunstner? I min barndom tegnede jeg altid. Det kunne være alt fra påklædningsdukker med tøj til mannequiner og ”fine damer”, huse og landskaber. Da jeg var ung, drømte jeg om at komme på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, på grafisk linje. Efter at have besøgt en afgangsudstilling på skolen, blev mine drømme ”slået itu”. Udstillingen viste en masse bundne opgaver, lavet af eleverne. Det levede overhovedet ikke op til mine ”drømme” om at være kreativ, så det droppede jeg.  I stedet tog jeg forskellige jobs og uddannelser, hvor jeg kunne bruge min kreativitet. Jeg har bl.a. arbejdet som modelbygger i Legos udviklingsafdeling.  Jeg er både beskæftigelsesvejleder, pædagog og kunstpædagog.

 

I over 30 år har jeg beskæftiget mig med kreativt arbejde i dagcentre, skolefritidsordninger og beskyttede værksteder, som igangsætter, men da havde jeg ikke så meget tid til min ”egen” kunst. Jeg har helliget mig min egen kunst og været udøvende kunstner siden 2010. I 2012 trak jeg mig tilbage fra arbejdsmarkedet, og siden den tid har jeg malet eller tegnet næsten dagligt. De seneste år har jeg også fulgt flere kurser i både tegning og maleri hos anerkendte kunstnere, bl.a. for at lære at slippe ”tøjlerne” lidt. Jeg har været meget bundet af det naturalistiske, men er på det sidste blevet mere abstrakt i mit udtryk.

 

3. En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:
Jeg starter ofte med en travetur med min hund Balder. Den friske luft giver energi og inspiration. Så går jeg ind i min ”hule”, hvor jeg kan fordybe mig. Jeg tager mange fotos på min vej, men bruger dem ikke direkte. Det er ofte en kombination af flere oplevelser, der ender på lærredet. Det kan også være, at jeg tager tegneblokken med ind i sofaen og øver mig lidt i frihåndstegning alt afhængig af hvilket ”mood” jeg er i.

 

4. Det bedste jeg ved:
Er når jeg er i ”flow”, hvor jeg glemmer tid og sted. Pludselig kommer manden hjem fra arbejde, og aftensmaden har jeg ikke skænket en tanke.  Det er en god dag
.

 

Værk af Lis Grubak Iversen

Værk af Lis Grubak Iversen

5. Det værste jeg ved:
Er når nogle vil have mig til at lave et bestillingsarbejde, hvor de tror, jeg kan overføre deres idéer til et lærred. Jeg har også været udsat for, at nogen kommer med et dårligt farveprint af et værk, de har set, og ønsker en kopi af det. Jeg nægter at lave kopier af andres værker, og hvis ikke folk kan lide mine værker, må de gå et andet sted hen. Sådan er det bare.

 

6. Jeg er allermest inspireret af:
Det betyder ikke, at jeg ikke kan lade mig inspirere af andre kunstnere. Jeg vil bare selv bestemme. Da jeg ofte arbejder i serier, har jeg været omkring mange genrer. Både portrætmaleri, opstillinger og landskaber. I disse serier har jeg hentet inspiration fra Anne Juul Christophersen, Picasso, Matisse, Franciska Clausen og Pia Brix-Thomsen. Lige nu er jeg meget fascineret af Poul Anker Beck, så måske kan min fascination af ham ses i kommende værker.

 

7. Om 5 år vil du kunne opleve mine værker:
”Det er svært at spå - især om fremtiden”, var der engang en, der sagde, og det var ikke Storm P, selvom han har anvendt citatet.  Jeg aner ikke, hvor I kan opleve min kunst om 5 år, men jeg håber da, at nogle får øjnene op for netop min kunst.  Jeg forsøger at gøre opmærksom på min kunst gennem deltagelse på censurerede udstillinger og kunstudstillinger i firmaer, offentlige steder og i gallerier både alene og sammen med kunstnerfællesskabet Q-KUNST i Syd. Jeg har også en hjemmeside og en FB-side.

8. For mig er god kunst... noget, der enten pirrer min nysgerrighed og fantasi, eller noget der beroliger mig.

 

9. Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig:
Jeg har været medlem af Kunstskolen Annes Atelier siden start, og det bedste for mig er, at jeg uanset tidspunkt kan følge med på sitet. Har jeg et spørgsmål eller et problem, er Anne og Jesper altid kun et ”klik” væk, og de finder altid et svar.  Det er også dejligt med de mange kunstnerkolleger, man kan møde i Kunstskolen Annes Atelier og få inspiration af.

 

10. Det bedste råd jeg har til andre kunstnere, der gerne vil videre med deres kunst, er at være en del af et kunstnerfællesskab som Kunstskolen Annes Atelier og ikke mindst at følge de kurser, Anne og Jesper arrangerer. Anne øser af sine egne, ofte dyrtkøbte erfaringer og hvorfor opfinde ”den dybe tallerken” igen, når Anne vil hjælpe dig videre?

Værk af Lis Grubak Iversen

 

Du kan følge Lis Grubak Iversen på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.

Værker af Lis Grubak Iversen


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst