Billedkunstner Lone Jørgensen

December måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Lone Edith Jørgensen

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Lone Edith Jørgensen, og jeg er kunstner fordi... - det, at udtrykke mig kunstnerisk har altid været en del af min måde at bearbejde oplevelser, tanker og følelser i mit liv på.

Som barn tegnede jeg altid og i mine unge år, spillede jeg guitar og digtede sange, rim og skrev små noveller. Men de sidste 25 år har jeg malet og udtrykt mig via farver og penselstrøg. Det er den skønneste måde for mig, at få renset ud i mit psykologiske system.

Jeg startede, lidt for sjov, med at male for 25 år siden, hvor jeg meldte mig til et HF kursus i billedkunst, fordi jeg ønskede at vide mere om billedanalyser og de gamle kunstnere.

Jeg troede ikke, vi selv skulle kreere så meget, men jeg fandt det utroligt spændende at lære at blande farver og udtrykke mig via maleriet.

Jeg havde en meget streng, men inspirerende lærer, som jeg fortsatte med privatundervisning hos, de følgende 2 år. Sidenhen har jeg taget  kurser hos mange andre inspirerende kunstnere, og gør det stadig, hvis jeg kan lære noget nyt - og også for at mødes med andre kunstnere.

 

En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:

A. Jeg er til daglig på arbejde inden for sundhedssektoren på alle hverdage mellem 8-16, så når jeg udfolder mig kunstnerisk, er det enten i weekenderne … eller hver torsdag aften, hvor jeg mødes med andre kunstnere og vi maler og inspireres af hinanden.

B. Herhjemme i weekenden har jeg et lille atelier i et mindre værelse, hvor jeg godt kan sidde og arbejde intenst med planlægning af større malerier, eller male mindre malerier, som ikke fylder alt for meget. Så sætter jeg mit yndlingsmusik på anlægget og så kommer jeg i gang.

C. Mange torsdage aftener, kører jeg direkte fra arbejde til et atelier i Hillerød, hvor vi er 5-7 malerglade kvinder, der mødes og maler sammen. Her giver vi også hinanden udfordringer, eksempelvis med at male med andre farver end vi plejer, bruge andre remedier end pensler osv. Hvis der ikke foregår noget dér, forsøger jeg på anden vis, udelukkende at bruge mine torsdage til at hellige mig kunst. Jeg har årskort til Arken, hvor jeg elsker at være, eller jeg mødes med en kunstgruppe jeg er med i, der hedder Coloritterne. Vi planlægger  fællesudstillinger og dyrker kunsten sammen og giver hinanden feed-back på ideer og malerier.

D. Herudover er jeg også medlem af en lokal kunstforening, hvor der sker en masse ting som kurser, fællesudstillinger, møder og socialt samvær samt mulighed for at male sammen med andre.

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Lone Edith Jørgensens atelier

Lone Edith Jørgensens atelier

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Det bedste jeg ved, er når jeg har siddet og tegnet eller malet en hel dag, hvor jeg bare er kommet i et virkeligt godt flow, så hele dagen er fløjet forbi mig. Jeg glemmer helt at spise, fordi jeg sidder og er så optaget af at male … hjernen tømmes på en dejlig måde og bagefter er man nærmest helt ’høj’.

Det værste jeg ved er, når jeg i et rigtigt godt flow, har lavet et stort maleri som jeg synes, lige dér er godt … og så jeg 5 dage senere synes, at det er virkelig dårligt – og at jeg vist hellere må lave om det om.

Jeg kan lave et billede, hvor jeg kan se, der mangler noget eller der er noget forkert ved farven, placeringen af motiv eller lignende … og jeg kan ikke selv lige greje, hvad det er. Så kan det stå i en ”skammekrog” i flere måneder, før jeg tager mig sammen til at røre ved det igen. ( Min gamle HF lærer var en mester i at kunne se, hvad der var galt, han kunne lige tage en pensel og bare lave en enkelt streg et strategisk sted på mit maleri … og det hele faldt på plads!) Jeg håber, selv, at kunne det en dag. 

 

Jeg bliver allermest inspireret,

når jeg hører musik. Det kan være en tekst i en sang, en bestemt lyd eller et gammelt nummer, der vækker minder … Jeg hører altid musik, når jeg maler.

Jeg inspireres også af at være sammen med og male sammen med andre kunstnere. Den der stemning, hvor vi alle har en fælles interesse og fordybelse i samme emne gir’ mig noget. Når jeg er på kunstudstillinger, får jeg også bare en masse ideer. Det kan være om interessante farvesammensætninger, teknikker eller motiver … jeg får sådan lyst til at skynde mig hjem og prøve noget nyt af.

Om 5 år... er det min ønskedrøm, at være stoppet med mit fuldtidsarbejde, have et lille galleri i nærheden, evt. med andre malerglade personer, kunne leve af min kunst og at du vil kunne opleve mine værker på andre gallerier.

For mig er god kunst værker, der kan fortælle mig en historie. Gerne frit fortolket, efter hvad beskueren føler. Det må være abstrakt, naturalistisk eller eventyrligt eller drømmende. Farvesammensætningen kan også ofte fortælle mig noget om en stemning.

 

 

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Maleri af Lone Edith Jørgensen

 

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Maleri af Lone Edith Jørgensen

Det bedste ved kunstskolen Annes atelier er for mig dét, at der på en dejlig usnobbet måde undervises og debatteres kunst fra alle vinkler. Alle kan deltage, om man er nybegynder eller øvet eller professionel.

Der er en dejlig anerkendende tone, som gør, at man tør deltage i debatter, udstillinger eller vise sine ufærdige og færdige sager frem til beskuelse. Der er et dejligt læringsmiljø og netværk.

Jeg har fundet mange gode kunst-venner derinde.

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er:

Kast dig ud i det, vær ikke bange, lyt til dit hjerte.

Hvis dit maleri ikke bliver, som du forventede … så sig ”pyt” og mal det over igen og start på en frisk.  Vær tro mod din ide, hvis du selv kan lide dit maleri og det siger dig selv noget, uanset, hvad andre mener … så glæd dig over det, fordi det betyder noget for dig selv.

Jeg maler ikke for at få mine malerier solgt, men for at hele mig selv. Nogle af mine malerier er måske ikke de bedste, men nogle jeg ikke sælger, fordi de måske symboliserer en vigtig ting i mit liv. Men jeg bliver rigtig glad, hvis andre kan se noget, for dem, i mine malerier.

 

Du kan følge Lone Edith Jørgensen på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst