Billedkunstner Iben Warburg

Februar måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Iben Warburg

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Iben Warburg, og jeg er kunstner fordi... jeg tror jeg ville blive tosset i hovedet, hvis jeg ikke kunne få billeder og idéer ud i en eller anden form!
Jeg plejede at sige at” jeg tegner fordi jeg kan… og fordi jeg ikke kan lade være!” men efterhånden er det gået op for mig, at hvis det ikke var billeder, var det bare noget andet skabende. Og det, at jeg slap af med følelsen af at skulle lave billeder, har på en eller anden måde sat mig fri…
Jeg går ikke i panik mere, når jeg i perioder ikke får malet så meget. Jeg bruger hjernen kreativt, rumler med idéer og laver så meget andet. Billederne skal nok komme igen, når de (og jeg) er klar!

2. Jeg har været kunstner siden:
Tjaaaa – hvornår begynder man at kalde sig selv kunstner? Da jeg droppede mit job i reklamebranchen i 2008, var det bl.a. for at få tid til at arbejde seriøst med mine billeder, men det har taget mig laaaang tid at ”finde mig selv” og min røde tråd, så det er da først inden for de sidste par år, at jeg har turdet vedstå mig, at det er et af de store omdrejningspunkter i min lille verden.

3. En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan… Jeg har en skurvogn/mandskabsvogn stående, som jeg bruger til atelier. Det er rart at tingene kan stå fremme og man kan gå til og fra… Meget af min billedskabende proces foregår inden, – altså inden i mit hoved og inden jeg overhovedet griber penslen! Og det kan det sagtens gøre, også på dage hvor jeg laver andre ting. Og dem er der desværre flest af!
Så når jeg går i gang, ved jeg som regel ret præcist, hvad jeg skal lave. Om det så lykkes og virker er jo en anden sag…

Værk af Iben Warburg

 

Værk af Iben Warburg

Nogle gange føles det som om maleprocessen ”bare” er det håndværk, der skal formidle det, jeg har i hovedet, mens der andre gange skal knokles og eksperimenteres lidt mere for at få billedet på plads. Jeg maler i sessioner eller delmål, forstået på den måde at jeg for eksempel maler baggrunde, hud eller kjoler – og der kan godt være lange tepauser imellem hvert element! Den måde at arbejde på har nogle fordele, når man - som jeg – sjældent har en hel dag til rådighed…

Min tilgang til processen er nok påvirket af mine år som reklametegner, hvor skitserne og de kreative idéer jo var ”på bestilling” og målrettede. Derfor er jeg måske ret resultatorienteret i min måde at skabe billeder på…
Jeg har i mange år arbejdet med skitser på computeren, hvor jeg sætter forskellige fotos sammen, printer ud og bruger som oplæg. Det kan man bruge rigtig meget tid på, og i øjeblikket går øvelsen på at sidde mindre ved computeren og mere ved staffeliet! Og også at bruge håndtegnede skitser i stedet for! Og efterhånden som jeg føler mig mere og mere på sikker grund, tør jeg også mere, mens jeg maler. Lader mig ikke binde så meget af skitsen og broderer videre med eksperimenter, hvis det trænger sig på.

4. Det bedste jeg ved er… når det lykkes! Banalt måske, men den følelse når man i processen kan mærke at det her - det bliver godt, og det udtryk man jagtede sidder lige i skabet!

5. Det værste jeg ved er… når jeg ryger ned i det der hul ”alle de andre er meget dygtigere end mig – se nu alle de flotte ting (på Facebook f.eks.) de kommer med!” Så ved jeg, at det er tid til at bevæge mig væk fra de sociale medier, trække vejret dybt og tænke på noget andet en dags tid eller to. Sammenligning er noget skidt, hvis man ikke formår at bruge det til konstruktiv inspiration… (jeg øver mig stadig!)

6. Jeg er blevet allermest inspireret af… nogle af de mennesker, jeg har mødt på min vej ind i kunstverdenen. Karen Brinck og Susanne Flodgaard – to af mine medkompaner i KIF – kunst i felten, formår at lave sindssygt flotte ting, samtidig med at de har fuldtidsarbejde! Fordi de vil det - DET synes jeg er imponerende og inspirerende. Men ellers kommer inspirationen mange steder fra… hverdagssituationer eller mine billedskoleelever f.eks med deres umiddelbare holdninger til kunst er meget inspirerende, og det at arbejde med dem flytter også mig.

Værk af Iben Warburg

Værk af Iben Warburg

7. Om 5 år vil du kunne opleve mine værker… på et par af de seriøse gallerier! Nu tror jeg faktisk, at jeg er ved at være klar til at turde det ;o) Hvem vil ikke gerne på Art Herning?

8. For mig er god kunst… noget, hvor der både er godt håndværk og en idé bag. Noget der taler til min hjerne og kræver min opmærksomhed. Jeg er med årene blevet mere åben over for kunst, der ellers ikke lige har faldet i min smag og jeg kan se, at hvis idéen bag tiltaler mig, er jeg meget mere modtagelig for andre stilarter.

9. Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig… at det åbner for uanede muligheder – lærdom, sparring, netværk og ahaoplevelser! Jeg har mødt nogle fantastiske søde mennesker gennem AA (det lyder på en eller anden måde lidt forkert!), fundet nogle at dele den her verden med og fundet ud af, at jeg ikke er den eneste, der har brug for hjælp ind imellem!

10. Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er… Øvelse gør mester! Bliv ved… den der med de 100.000 timer skal nok passe! Jeg kan i hvert fald se og mærke på mit arbejde, at det betaler sig, at holde sig i gang.

 

Du kan følge Iben Warburg på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst