Inge Willemse Larsen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Inge Willemse Larsen

Maj måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Inge Willemse Larsen

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Inge Willemse Larsen, og jeg er kunstner fordi... jeg ikke kan lade være med at beskæftige mig med noget kreativt.

Jeg har lavet forskellige ting i mit liv, jeg har arbejdet med tekstilkunst, keramik, foto, tegning og maling og spillet teater.

Lige nu er det mest tegning, maling og foto, jeg beskæftiger mig med.

At tegne og male er en skøn beskæftigelse, som er dybt tilfredsstillende, især hvis jeg formår at udtrykke det, jeg ønsker.

 

Jeg har været kunstner eller kunstnerisk interesseret, siden jeg var teenager i Holland, hvor jeg kommer fra. I en periode var jeg bl.a. meget optaget af at tegne modetegninger. Jeg havde også en billedkunstlærer i folkeskolen, som tilskyndede mig til at tegne og male, men en karriere som udøvende kunstner syntes mine forældre ikke var noget, desværre. Det var mere sikkert at blive børnehavepædagog!

Dog var det så heldigt, at børnehaveseminariet havde et meget kreativt miljø med en fantastisk billedkunstner, som var meget inspirerende og som har haft en afgørende indflydelse på mig. Senere flyttede jeg til Danmark på grund af mødet med min dejlige mand.

På et senere tidspunkt blev jeg uddannet som lærer med billedkunst som linjefag. Det har været dejligt at undervise nogle skønne børn i faget. Men med 3 børn og arbejde blev det ikke til meget tid til egne kreative sysler.

Så er det jo fantastisk, at jeg nu har tid til at hellige mig min passion.

Inge Willemse Larsen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Inge Willemse Larsen

 

Inge Willemse Larsen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Inge Willemse Larsen

En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:

Jeg elsker jo hverdagen og dens mennesker, men også ensomme og forladte steder, hvor der er spor efter mennesker. Jeg kan virkelig godt lide at gå rundt og tage fotos af sjove og spændende motiver, så jeg har opbygget et helt arsenal af billeder, som jeg kan bruge. Jeg kan også finde på at sætte billederne sammen. Jeg har et lille værelse, hvor jeg kan male og rode og lade tingene stå. Som regel maler jeg kun på ét maleri, for jeg er vist sådan indrettet, at jeg kun kan koncentrere mig om et værk ad gangen. Når jeg laver et portræt, starter jeg som regel med at lave en tegning, så jeg bliver fortrolig med ansigtet. Jeg skitserer også på lærredet, når det er landskaber eller bybilleder, for at få proportionerne på plads.  Når jeg har malet i par timer, skal jeg ud i den friske luft og tage en lang gåtur langs stranden i den dejlige natur, som vi er så heldige at bo ved.

Så fortsætter jeg med at male eller tegne, mens jeg gerne hører al slags musik. 

Det bedste jeg ved er, når jeg kan fordybe mig i malearbejdet, så tid og sted forsvinder og jeg er helt væk i maleriet. Det giver mig en dyb glæde, som jeg meget nødig vil være foruden. Jeg elsker, når det lykkes at fremkalde en stemning i billedet, som andre forhåbentlig også fornemmer.

Det værste jeg ved, er den evige usikkerhed der følger med maleriet. Om det nu er godt nok, eller om værket driller og ikke bliver, som man har tænkt sig. Selvom jeg ved, at netop dét udvikler en som kunstner.


Jeg er blevet allermest inspireret af
min gamle billedkunstlærer, som tilskyndede os til at eksperimentere og tænke selv! Men jeg bliver faktisk også inspireret af ting der sker i hverdagen og i samfundet og af de mange fantastiske mennesker, jeg har mødt, siden jeg gik all in for arbejdet med kunsten.


Om 5 år vil du kunne opleve mine værker
 på flere udstillinger og i private hjem, til glæde for de mennesker, der får en dejlig oplevelse af min kunst.


For mig er god kunst
det, der rører ved min inderste kerne og sætter nogle følelser og tanker i gang.


Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig,
den guldgrube af viden, der ligger i Kunstskolen Annes Atelier, at sparre med de mange ligesindede og spændende andre kunstnere og at opdage de forskellige muligheder for at gøre sin kunst synlig - f.eks. gennem udstillinger.

 

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er at tro på sig selv og det, man står for som kunstner og menneske. At blive ved, selvom maleriet driller og man er ved at fortvivle.

Husk: Der er en mening med galskaben!

Inge Willemse Larsen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Inge Willemse Larsen

Inge Willemse Larsen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Inge Willemse Larsen

Du kan følge Inge Willemse Larsen på hendes hjemmeside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst