Inger Lis Hansen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Inger Lis Hansen

November måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Inger Lis Hansen

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Inger Lis Hansen og jeg er kunstner fordi: 

Jeg har svært ved at kalde mig selv for kunstner. Min kunst er for nuværende ikke mit fuldtidserhverv, men jeg bruger stort set al min fritid på kreative og kunstneriske udtryk.

Jeg tegner, maler, væver, broderer vikingetapeter, laver keramik og har her i sommer snuset lidt til grafik..alt sammen fordi, jeg ikke kan lade være.

 

Jeg har været kunstner siden....

Som barn tegnede jeg rigtig meget. Jeg husker en juleaften, hvor jeg fik den største æske Filiafarver, man kunne få. En morbror fulgte mine tegninger med interesse og det var ham, der gav mig æsken. Jeg husker også den jul, jeg fik mine første oliefarver. Det kom dog bag på mig, hvor længe de var om at tørre.  Jeg havde den mest fantastiske formningslærer, som det hed dengang. Hun tog os med ud at tegne heste, på besøg hos fjordfiskerne i deres hytter på Ringkøbing havn og udfordrede os til stadighed med spændende opgaver.

Jeg har gennem årene arbejdet med akvarel, akryl og olie og ikke mindst tegning.

I de år jeg fik mine børn, var der ikke så meget tid, men lidt blev det til.

Som børnene blev ældre, blev det muligt at bruge mere tid på kunst.

Jeg har de sidste 5 år været medlem af Kunstnergruppen Nuance, en lokal gruppe hvor vi udstiller sammen og vi mødes en aften hver uge og maler, diskuterer udstillinger vi har set sammen, eller nogle af gruppens medlemmer har set. Vi udfordrer ofte hinanden i fællesværker til udstillinger.

Inger Lis Hansen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Maleri af Inger Lis Hansen

Inger Lis Hansen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Maleri af Inger Lis Hansen

En typisk dag, hvor jeg arbejder med min kunst…

Jeg bruger mine weekender, ferier og aftener til kunstneriske udfoldelser. Jeg oplever meget, at mine motiver og ideer opstår i hverdagene, og i perioder kan de også forstyrre min nattesøvn.

Desværre arbejder jeg ikke så hurtigt, hvilket også betyder, at mange billeder ikke bliver ”printet”, men dog ligger på ”harddisken”, så måske kommer de i billedform med årene.

Når jeg arbejder langsomt, skyldes det også, at jeg elsker at være i processen.

En ide kan også være længe undervejs.

Et eksempel er mine små skulpturer med knogler fra julekalkunhalsen 2015 og 2016. Ideen opstod, da jeg kogte fond i 2015. De små knogler lignede børn, og så blev de henlagt til 2016, hvor der kom flere til og blev til små skulpturer med gamle børnelege.

Det bedste jeg ved er, når jeg kan se, jeg flytter mig i min kunst, der sker noget nyt.

Det værste jeg ved er, når jeg vandrer i de samme cirkler.


Jeg bliver allermest inspireret af 
Picasso, fordi han var en fantastisk spændende kunstner, som arbejdede med flere udtryk. Er også meget glad for Magritte.

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker på gallerier håber jeg. Jeg har en intention om at tage længerevarende kurser i billedkunst, når jeg ikke har fuldtidsarbejde mere.


For mig er god kunst, 
når kunsten vækker undren, refleksion og nysgerrighed efter at opleve mere.


Det bedste ved Kunstskolen Anne Atelier for mig er 
at få mulighed for at deltage i kurserne, når jeg har tid, lyst og lejlighed. Jeg bruger f.eks. ferier til at blive opdateret med, hvad der sker i kunstskolen.

Jeg har fået kendskab til nye teknikker, glædet mig over semestre og fået udvidet min kunstneriske horisont i den tid, jeg har været medlem.

Kan bestemt anbefales.


Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er: 
Mal hele tiden. Bliv ved selv om det driller. Det er de færreste, der vågner en morgen og er kunstnere. De fleste må slide for det.

Inger Lis Hansen er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Maleri af Inger Lis Hansen


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst