Billedkunstner Søren Bredahl

Januar måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Søren Bredahl

 

”Inspirationen til mine værker kommer primært fra det liv, jeg har levet og lever. Motoren til at arbejde med kunsten og udtrykke mig kunstnerisk, drejer sig omkring mennesker og relationer mellem mennesker.

Derfor er alle mulige situationer, jeg selv har været i, eller iagttager andre kæmpe med, relevante for mig at arbejde med.
Jeg vil gerne uddrage både det dybt personlige, men også det almene af det, jeg selv oplever og ser.”

 

 

I denne måned har vi fornøjelsen at præsentere den meget alsidige billedkunstner Søren Bredahl Rasmussen, som i sine værker, altid tager afsæt i sig selv
– og som sætter stor pris på, når han kan se, at andre kunstnere gør det samme.

”Når jeg selv ser på kunst, tænker jeg, at det der siger mig mest, er den kunst, hvor kunstneren har modet til at vise mig, hvordan han/hun lever og "tumler" med sit liv og på den måde udstiller sine egne erfaringer 
med at håndtere dette liv, som vi på forskellige måde forsøger på at forstå og give retning.”

Kunstnere som Picasso, Frida Kahlo, Bill Viola og Dr Lakra finder Søren Bredahl særligt interessante, idet han føler, at deres værker viser mennesket bag kunstværket.

Værk af Søren Bredahl Rasmussen

Værk af Søren Bredahl Rasmussen

I og med sine egne værker, ønsker Søren Bredahl Rasmussen generelt, helt konkret at formidle følgende budskab:

”Livet er besværligt og vidunderligt at leve,- både alene og i sammenhæng med andre.
Gør dit bedste, for at udfolde det under hensyntagen til Kardemommeloven: Du skal ikke plage andre og sætte livet til, og for øvrigt kan du gøre, hvad du vil.”

Kunsten har fyldt meget i Søren Bredahl Rasmussens liv i rigtig mange år og han har været vidt omkring mange forskellige genrer:

”Forløbet henimod at arbejde med skulpturer (jern, skrot, bevægelige, kartoffel) og male har været en lang vej over mange år. Tilbage i det forrige århundrede omkring 1985 begyndte det med at udtrykke sig via drama og teaterarbejde, hvor jeg selv optrådte alene eller sammen med andre. Både med børneteater og gøgl og også med teater for voksne. 
Senere blev det mere som instruktør og iscenesætter på skoler i Silkeborg og Ry området, hvor jeg blev hyret til at stå for forestillinger, hvor eleverne skulle optræde, danse og spille musik til forestillinger."

"Senere kom både maleriet og skulpturerne til. Først som skrotskulpturer, -  og siden, da jeg lærte at svejse, blev det til jernskulpturer. I dag arbejder jeg primært med glasskulpturer og relieffer, men min plan er at arbejde glasset og jernet mere sammen til helstøbte skulpturer
Jeg glæder mig til at se hvad der kan kommer ud af de ideer.

På nogle tidspunkter har jeg også malet, gerne ret store billeder, fx. 2m x 1m men også mindre billeder. Nu maler jeg igen og glæder mig over den udfordring, der ligger der."

Søren Bredahl Rasmussen er en ambitiøs billedkunstner. Han afsøger nye muligheder i mange forskellige materialer – og han er ikke bange for at springe ud i noget nyt. Han vil sin kunst og han arbejder målrettet for at nå ud i verden med sine værker.

Han er fast repræsenteret kunstner i Gallerie Garlishée og hans værker kan desuden opleves på hans hjemmeside.

Værker af Søren Bredahl Rasmussen

Værk af Søren Bredahl Rasmussen

Der er ingen fare for, at Søren går i stå med sit kunstneriske udtryk, for han fokuserer også på at udvikle sig og dygtiggøre sig.

”Jeg ser en masse kunst.
Jeg går til croquis-tegning.
Jeg deltager i glaskurser og skulpturkurser mv.
Jeg har uddannet mig til massør for at opnå bedre muskelmasseforståelse, formforståelse osv.

Og så har jeg tilmeldt mig Kunstskolen Annes Atelier, hvor jeg oplever accept og samvær omkring det grundlæggende tossede at beskæftige sig med at udføre kunst.

I en gammel sang blev der sunget: Stå aldrig til søs, lad de andre stå, og du får stribevis af kors og bånd og stjerner på...
Men ved at arbejde med kunsten står vi til søs og er nødt til at risikere liv og lemmer, ellers er arbejdet ligegyldigt.”

Sådan afslutter Søren Bredahl Rasmussen og giver til sidst andre et godt råd med på vejen:

”Det mest enkle råd jeg kan give er:
Hvis du vil skabe kunst så skab.
Hvis du vil tegne så tegn.
Hvis du vil udføre skulpturer så skulpturér
Og så videre.”

 

Du kan følge Søren Bredahl Rasmussen på hans hjemmeside.

Værk af Søren Bredahl Rasmussen


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst