Billedkunstner Lene Hassig Vilslev

Juni måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Lene Hassig Vilslev

”Øvelse er 60 – 80 % af god kunst, det resterende er talentet.”

Fortæller billedkunstner Lene Hassig Vilslev, og fortsætter:

”Hvis drivkraften/skabertrangen er stor nok, så vil noget lykkes med træning.”

Lene Hassig Vilslev har arbejdet med akvarel, maleri og foto, siden hun var 15 år.

Lene har igennem årene udvidet materialerne.

”I dag arbejder jeg mest med maleri, tegning, glas, foto og scenografi, men har arbejdet med mange forskellige materialer og teknikker gennem årene, hvilket er kommet mig til gavn i forbindelse med installationskunst og scenografi.”

Lene bor sammen med sin mand Johny Wilslew, som også er kunstner i den vestjyske by Esbjerg, hvor de meget praktisk har deres atelier som en del af deres bolig.

Løsningerne findes under meditation

Lene Hassig Vilslev finder sin inspiration indefra, men som hun fortæller; ”det, der foregår i det indre, er jo i allerhøjeste grad påvirket af, hvad der foregår omkring mig og helt sikkert også, hvad der foregår på verdensplan.

Jeg er meget inspireret af naturkræfter/ det spirituelle - jord/himmel.

Igennem John Olsens teknikker, som jeg har været så heldig at lære af ham, har jeg fundet et udtryk, som kan rumme dette.

Ofte får jeg løsninger på problemstillinger under tilblivelsen af mine værker under min meditation (jeg har mediteret i et indisk system siden 1996).”

Værk af Lene Hassig Vilslev

Værk af Lene Hassig Vilslev

 
Tingenes essens
 
”Mine intentioner i både min kunst og i mit øvrige arbejde er at komme så tæt som muligt på tingenes essens, på livets kerneværdier, både hvad angår det fysiske og det åndelige,” svarer Lene Hassig Vilslev på spørgsmålet om, hvad hun gerne vil fortælle verden med sine værker.
 
Og Lene fortsætter; ”Kærlighed forstået i den bredeste forstand er uhyre vigtig for mig, det trænger alle i verden og verden som helhed voldsomt til.”
 

 

Kunstens inspirationskilder

Lene begyndte allerede at gå på kunstudstillinger, da hun var 15 år gammel og en lang perlerække af kunstnere har igennem tiden inspireret hende og sat sig spor.

”Der er mange kunstnere, der inspirerer mig, både ældre kunst og nyere kunst er store inspirationskilder for mig. Skal jeg nævne nogle, vil de første i rækken være Turner, Monet, John Olsen, Alfio Bonanno, Fabrizio Plessi, Anselm Kiefer, Kirsten Dehlholm, Kirsten Klein, Trondur Petterson.

Jeg inspireres også af kunst, der er meget anderledes end min egen f.eks. Goya, William Blake, Van Gogh, Chagall, Picasso, Edward Fuglø, Pia Schutzmann, Palle Nielsen, Jane Muus, Arne Haugen Sørensen, Jørgen Haugen Sørensen, Hanne Varming, Jane Balsgaaard, Louise Bourgeois – puha, jeg kunne blive ved, der er mange spændende og inspirerende kunstnere!”

Værk af Lene Hassig Vilslev

Værk af Lene Hassig Vilslev

 

Oplev Lenes kunstneriske univers

 Lene har udstillet mange steder igennem sit liv som kunstner.

”Jeg udstiller på gallerier, museer, kunstforeninger hovedsageligt i Danmark, men jeg har udstillet Artmoney i New York og Berlin,” fortæller Lene.

Har du lyst til at opleve Lenes atelier i Esbjerg, har du chancen til september, hvor Lene og hendes mand slår dørene op til en omgang ”Blå Døre” i deres fælles atelier.

Desuden arbejder Lene pt på at være klar til flere soloudstillinger bla. hos Frandsens Fabrik i Esbjerg i juni, og ”Kunstvejen”i Vejen i slutningen af året.

Lene udstiller også på en række fællesudstillinger: Sammen med sin mand udstiller hun i ”Kenndycentret” i København til efteråret og henover sommeren udstiller Lene sine artmoney i Berlin og desuden deltager Lene på Annes Ateliers store fællesudstilling ”Nostalgi” på Comwell i Middelfart.

Den rette ”tidsånd”

Hvis Lene skal se lidt frem i tiden, fortæller hun; ”Om 10 år skulle jeg gerne have fået antaget et eller flere værker på en/flere af de statsanerkendte censurerede udstillinger og gerne have udstillet på flere rigtig gode gallerier. Min kunst er muligvis ikke i den ”rette” tidsånd til KP, KS, KE og lignende, men jeg er selv vild med den, så jeg fortsætter med at sende ind med jævne mellemrum!”

Og det der med at nå sine mål, er Lene rigtig god til:

”I 2011 blev jeg spurgt i forbindelse med et interview med TV Glad, hvor jeg allerhelst ville udstille. Mit svar var i New York og Berlin. Jeg har siden haft en udstilling af Artmoney både i New York og Berlin,” slutter Lene Hassig Vilslev af.

Værk af Lene Hassig Vilslev

Følg Lene Hassig Vilslev på hendes hjemmeside.

Værk af Lene Hassig Vilslev

Foto af Lene Hassig Vilslev


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst