Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Billedkunstner Annette Holst Mikkelsen

Juni måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Annette Holst Mikkelsen

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Annette Holst Mikkelsen -  HolstKunst, og jeg er kunstner, fordi det gør mig til et helt menneske. Det er det, jeg er...i både krop og sjæl. Desværre har forskellige ting i livet gjort, at jeg i perioder har måtte nedtone og svigte min passion, men jeg ved nu, hvad der skal prioriteres, hvis jeg skal være mig. Det er i mødet med og i arbejdet med kunsten, at jeg lever allermest, det er det, jeg elsker og har lyst til at beskæftige mig med hele tiden.

Jeg har været kunstner siden jeg var helt lille. Jeg har altid både elsket og haft brug for at fordybe mig i kreative projekter. Jeg har rigtig meget brug for at trække mig ind i mit eget kreative univers. Jeg oplever og tænker i billeder, og er et følsomt og meget sansende menneske.

En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst, foregår på den måde, at jeg har gang i flere billeder eller kreative projekter på samme tid. Jeg kan bruge rigtig lang tid på et billede og på at sidde og betragte det i løbet af processen og lade mig fange ind i motivet. Det er vigtigt for mig, at komme på afstand af billedet og give plads til de historier eller stemninger, der gemmer sig i det. Jeg kan arbejde med et udtryk i meget lang tid og vende tilbage til det gang på gang. Først når mit øje finder ro og tankerne kan flyde uforstyrret ind i billedet, er det for mig færdigt.

Jeg laver ikke skitser til mine billeder, så når jeg starter, ved jeg aldrig helt, hvordan det endelige udtryk bliver. Jeg har en idé, en inspiration, eller et spor i form af en oplevelse, foto eller andet, som jeg ønsker at fordybe mig i, men derefter er det processen mellem mig og de stemninger eller tanker, der opstår, som færdiggør billedet. For mig er det så vigtigt, at et værk ikke har en titel, da jeg synes, det forstyrrer den individuelle oplevelse hos beskueren. Et værk skal efter min mening fortælle en historie, vække en stemning eller følelse, som skal have lov til at opstå og udvikle sig mellem værket og den, der ser på det.

Det bedste jeg ved er, når jeg bliver indfanget i det kreative flow, der gør, at jeg fuldstændig glemmer tid og sted. Det er en følelse, jeg også kan få, når jeg nusser rundt i haven eller naturen og overgiver mig fuldstændig til roen og de forskellige sanseindtryk. Netop naturens farver er også dem, jeg primært arbejder med i mit billedudtryk. Oftest i en form for kombination af brændte jordfarver og blå/ turkise nuancer.

 

 

 

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Annette Holst Mikkelsen

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Annette Holst Mikkelsen

Det værste jeg ved er, hvis jeg bliver for kritisk og får overgjort et område eller en streg, så noget af det, der virker, bliver ødelagt. Hvis jeg rammer muren, så der ikke er sammenhæng mellem det, man har i sig og det, der kommer ud. Så er det tid til at lade billedet ligge lidt og vende tilbage senere.

Jeg er blevet allermest inspireret af livets spor. Jeg er en meget iagttagende og sansende person, der suger indtryk til mig. Jeg bliver meget inspireret af naturens former og farver, af de spor, der opstår, når livet har sat sit aftryk i mennesker og det, der omgiver os. Der er et citat, som jeg holder meget af og som siger en del om det, jeg prøver at fange i min kunst: Hvis du kunne skærme bjergsiden mod stormene, ville du aldrig få skønheden i dens forrevne former at se" (Kübler-Ross). Der er så meget sjæl og så mange hemmeligheder at finde, når tidens tand har sat sine spor. Når jeg fotograferer, er det også dette skønhedens forfald, jeg drages af.

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker rundt i hele landet og jeg er repræsenteret ved en af de store kunstmesser. Forhåbentlig er jeg kommet så meget ud med min kunst, så jeg kan betragte det som min levevej på fuld tid og udleve min passion.

For mig er god kunst noget, der vækker følelser og eftertænksomhed i mig, og som til stadighed giver mig både modspil og ro til at opleve nye historier og stemninger, når jeg betragter værket.

Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig, at jeg har lært så mange dejlige mennesker at kende, der deler min passion, og som jeg kan udvikle mig sammen med. Hver måned bliver man præsenteret for et nyt tema, en ny teknik og lærer en ny spændende kunstner at kende. Derudover har medlemskabet af Kunstskolen Annes Atelier også givet mig mod på at tage initiativ til en kunstnergruppe med navnet ARTes, hvor alle medlemmer er kunstnere, der er med i Kunstskolen Annes Atelier. Vi debuterer med udstillingen "Uden Filter" her til sommer i Kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er, at melde sig ind i et netværk som fx. Kunstskolen Annes Atelier. Man kan lære så meget af at udveksle med andre både i forhold til materialer, inspiration, teknikker, markedsføring m.m. Oplev så meget kunst, som du kan komme til og fordyb dig i materialer og teknikker, så du finder det helt rigtige for dig.

 

 

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Annette Holst Mikkelsen

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Annette Holst Mikkelsen

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Annette Holst Mikkelsen

 

Du kan følge Annette Holst Mikkelsen på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst