Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch

December måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Kitt Buch

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Kitt Buch og jeg er kunstner fordi, det fylder mig op, at arbejde med min fantasiverden.

De dage hvor jeg ikke får malet, arbejder jeg alligevel - bevidst og ubevidst - hele tiden med mit univers. Jeg maler for eksempel skyggerne på et oliemaleri i min fantasi eller tænker på, hvordan jeg får omsat oplevelser og følelser til handlinger i mine billeder.

Jeg har opdaget at jeg simpelthen er et lykkeligere og mere tilfreds menneske, når billedkunsten er mit primære fokus.

 

Jeg har været kunstner siden....

Jeg sprang ud som billedkunstner i januar 2017. Jeg er uddannet beklædningsdesigner fra Margrethe Skolen og Tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme, men i sidste ende kunne tekstil -og beklædningsbranchen ikke give mig den ro og fordybelse, som jeg har behov for.

I 2013, imens jeg gik på Håndarbejdets Fremme, begyndte jeg at male igen. Det var noget, jeg ikke rigtigt havde gjort siden mine start 20’ere, men jeg havde lavet modeillustrationer på studiet. Lige så stille udviklede jeg det univers, som jeg i dag arbejder med i mine billeder.

Men først i 2016, gik det op for mig at det, jeg for alvor drømte om, var at at male. Jeg turde her for første gang sige højt, at jeg gerne ville være kunstner og deltog i et par udstillinger. Men først i starten af året 2017 gjorde jeg det helt officielt med oprettelse af enkeltmandsvirksomhed og udsagnet: “Jeg er kunstner.”

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: The puppeteer - Flower cooch, mixed media, 2017

 

 

 

 

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Hurt me harder - mixed media, 2017

En typisk dag, hvor jeg arbejder med min kunst…

Den 1. juni overtog jeg en atelierplads i galleri Kbh. Kunst i København. Fra da af tog min arbejdsdag en ny drejning. - Jeg fik opdelt privat og arbejdsliv bare en anelse. Jeg er i galleriet, når jeg arbejder på oliemalerier. Men der er dage, hvor jeg vælger at arbejde hjemme fra lejligheden med skitser, research, alt det administrative eller akvarellerne.

De dage hvor jeg arbejder hjemmefra, står jeg sent op, gerne omkring kl. 9-10 stykker. Så drikker jeg kaffe, tjekker mail, ser måske et afsnit af et eller andet på Netflix. Stadig i nattøj sætter jeg  mig ned og tegner eller maler videre på det, jeg slap dagen i forvejen. Det er langt fra sikkert, jeg kommer ud af nattøjet. Jeg er i flow. Jeg glemmer jeg ofte at spise og jeg arbejder, til min mand kommer hjem sent om eftermiddagen eller tidlig aften.

I perioder op til udstillinger arbejder jeg mere intenst. Det er her, jeg gør brug af mine skitser, ditcher det administrative så vidt muligt og fokuserer på at have værker nok til den pågældende udstilling.

Det bedste jeg ved er, at være i flow, når jeg maler. Den følelse af at være helt opslugt af en tegning eller et maleri, er virkelig det absolut bedste i hele verden. Når jeg er der, føler jeg mig så taknemmelig overfor de muligheder, jeg har i mit liv.

Jeg synes også, det er ret fantastisk, når jeg sælger et værk, og endnu mere fantastisk at tænke på, hvem det kan være, der har købt et værk fra f.eks. en udstilling. Det er jo langt fra, at jeg ved hvert salg selv står for selve salget og kan se, hvem der køber det.

Så fantaserer jeg om, hvor billedet mon hænger nu, hvem der har købt det og hvad det menneske tænker på, når de ser på værket. Hvad mon de ser?

Det værste jeg ved, er afbrydelser i min hverdag. Når jeg ikke kan arbejde en hel dag med min kunst, eller jeg ved, at jeg skal afbryde, for at skulle kedelige ting som møder og rengøring. Er heller ikke meget for at blive afbrudt af telefonsamtaler i løbet af min arbejdsdag.

 

Jeg bliver allermest inspireret af….

Det smukke, det groteske, det quirky og de masker, vi alle bærer. Ofte udforsker jeg min egen frygt på afstand, for ikke at give efter for den. Og eventyr. Gerne folkeeventyr.

Jeg bliver også inspireret af processen, for jeg mærker, at når jeg maler og tegner, opfinder og udvikler jeg nye karakterer. De får deres helt egne handlemønstre og liv. Jeg benytter mig af arketyper eller sider af mig selv og andre - fra barn til voksen.

Det inspirerer mig også meget at se billeder af f.eks. Mark Ryden, Anne Juul Christophersen og Julie Nord, samt Gerda Wegener. De er nogle af mine yndlingskunstnere og at se deres værker, minder mig om hele tiden at forbedre min egen praksis.

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Now you've gone and done it, mixed media, 2016

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Love 'em and leave 'em, mixed media på papir, 2017

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Homage to Frida, A3 akvarel, fineliner, 2017

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker i...

Jeg har et ønske om at være fast tilknyttet gallerier, som dels kan tage min kunst med på messer, dels kan udstille mine værker.

Så kan jeg fokusere på det, jeg er bedst til, nemlig at male.

For mig er god kunst…

Figurativt og et univers der tiltaler mig. Ofte er det ovre i genren pop-surrealisme og lowbrow. Det er værker, der appellerer til min fantasi og inspirerer mig, giver associationer og påvirker mig med forundring.

Kunst der får mig til at spille spørgsmål er også rigtig godt, men mest af alt, er det den kunst, jeg kan genkende fra min egen fortælling, som tiltrækker mig.

 

Det bedste ved Kunstskolen Anne Atelier for mig er….

Kunstskolen har hjulpet mig med at tage de næste skridt i mit virke som kunstner.

Da jeg meldte mig ind i december 2016, var det med det for øje at komme ud med min kunst og have et netværk af kunstnere i mit liv.

Det har jeg fået. Der er altid nogen at sparre med og nye ideer, temaer og inspirerende mennesker.

Kunstskolen blev mit spark bagi, som hjalp mig til at se det næste skridt og ikke nødvendigvis gabe over hele min kunstnerkarriere på een gang.

 

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er:

Giv aldrig op! Selvom det gør ondt, selvom det er hårdt med afvisninger og selvom præstationsangsten kan være ved at æde dig op, så fortsæt ufortrødent med at søge udstillingsmuligheder og komme ud med din kunst.

Bliv ved, også selvom det tager lang tid at opbygge relationer og netværk, og selvom det i processen næsten kan føles som om, du ikke kommer nogen vegne. Snak med andre. Spar med folk der er længere end dig hierarkisk.

Samt, husk at holde nogle velvalgte pauser, så du ikke brænder ud. 🙂

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Be still my beating heart, oil on canvas, 70x100 cm

Kitt Buch er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kitt Buch: Reality Check, Oil on canvas, 40x50 cm

 

Du kan følge Kitt Buch på hendes facebookside.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst