Billedkunstner Bettina Dorvil

Maj måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Bettina Dorvil

 

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Bettina Bendix Dorvil, og jeg er kunstner fordi det er det, jeg føler mig allermest som mig, ved at være. 

 

2. Jeg har været kunstner siden, jeg kan huske. - I hvert fald har jeg altid malet, tegnet, modelleret osv... Da meningen egentlig var, jeg skulle på handelsskole efter folkeskolen, - mødte jeg op første dag på skolen, - fik bøgerne og gik hjem, kiggede i dem og kom så igen næste dag, blot for at aflevere bøgerne igen og fortælle, at det ikke var noget for mig.

Jeg kom så i stedet for et halvt år på en tegneskole i Odense og følte mig helt i mit rette element, selvom det var meget specielt på det tidspunkt, at vælge en kunstskole lige efter folkeskolen. Jeg kom siden efter det med den “fornuftige” uddannelse og blev uddannet grafiker, hvilket jeg arbejder som nu, - men jeg har altid malet og haft et lærred på staffeliet.

Selvom der nogle gange er gået halve år i mellem malesessionerne, - er der altid et maleri i gang og det vil der altid være. Nu er det heldigvis noget, jeg vælger meget mere til. - Det føles helt rigtigt.

 

3. En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan…
Jeg starter med at tage morgenkaffen med i mit dejlige arbejdsværelse/atelier, - hvor jeg sætter mig ned og kigger på lærredet og på mine forlæg, - samtidig med at jeg måske skriver noter i min dagbog, - eller arbejder lidt i Photoshop på min skitse.

- Måske kigger jeg lidt på nettet på kunst af mine yndlingsmalere og så går jeg igang med mit eget maleri. - Når der er gået lidt tid, - så glemmer jeg tiden. - Det er skønt!

Jeg bliver som regel ved lidt for længe, hvis det går glidende, inden jeg holder pause, får handlet og får lavet lidt andet.

På de dage, hvor der er mulighed for at fortsætte med at male - tager jeg min aftensmad med ind i altelieret - tænder stearinlys og spiser middag med mit maleri - og så fortsætter jeg med at male, til jeg er for træt til at fortsætte, - eller til maleriet bare er nødt til at tørre lidt. 

Værk af Bettina Dorvil

Værk af Bettina Dorvil

4. Det bedste jeg ved er… når jeg glemmer tiden og forsvinder i arbejdet med maleriet.

Jeg elsker hele den følelsesrejse, et maleri kan tage mig med på: Store forventninger, desperation, tvivl, håb, glæde, eufori, desperation igen, stædighed, umage, accept, tilfredshed, forelskelse...

Ja, - alle de følelser jeg kan komme igennem med et lærred, jeg maler på, - det er fantastisk.

 

5. Det værste jeg ved er… når jeg ikke har tid til at male pga. rugbrødsarbejdet, der også skal gøres, indtil jeg forhåbentlig snart kan tjene nok på at arbejde med det, jeg elsker.

 

6. Jeg er blevet allermest inspireret af… tiden omkring 20’erne. - Det er meget mærkeligt, hvad der er med mig og den tid, men der er NOGET helt specielt.

- Den tid er dybt inspirerende for mig.

Jeg elsker den stil, der var dengang, - måden man levede så intenst på i præcis den tid.
Måske fordi det var lige efter en hård tid igennem den første verdenskrig og med en ny krig lige om hjørnet. 

At arbejde med den ret vilde, frie måde at leve på og stadig med den, for mig, så smukke stil fra den tid, - er så inspirerende, for den måde jeg er fascineret af at male menneskers følelser og historier igennem enkle ansigtsudtryk og mimik.

7. Om 5 år vil du kunne opleve mine værker… rundt på gallerier  - både i Danmark og i diverse storbyer rundt i verden.

 

8. For mig er god kunst… noget der fortæller mig en historie eller giver mig en følelse. - Måske bare antydningen af en følelse - eller en historie - bare en lille ledetråd for mig til selv at kunne tolke videre på værket.

Jeg elsker, når håndværket er i top og værket ikke er overspillet - men åbent.

 

9. Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig…
Jeg er rigtig glad for at være med i Kunstskolen Anne Atelier.

Det er så inspirerende at se de små videoer og lære noget nyt hele tiden. Ikke mindst af alle de andre medlemmer..

Jeg synes, det er skønt, at jeg igennem Kunstskolen Annes Atelier hører om de forskellige muligheder - f.eks aktuelle censurerede udstillinger, der kan søges ind på osv.

I de perioder hvor jeg ikke har tid til at arbejde aktivt med maleriet, er det fantastisk rart at kunne følge med i Kunstskolen Annes Atelier og føle, at jeg stadig er i kontakt med kunstverdenen på den måde.

Værk af Bettina Dorvil

 

Værk af Bettina Dorvil

10. Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er… at holde fast i, hvem de er og hvad de laver, - lige meget hvad tiden og tendenserne dikterer.

Jeg har i perioder pludselig følt, at jeg laver noget, der - i tiden - er helt forkert. - Malerier med udgangspunkt i gamle fotos- i stedet for at lave helt “contemporary” kunst.

Men så holder jeg alligevel fast, går med mit eget flow og ser hvad der sker - og jeg bliver så glad, når nogen siger, at jeg har helt min egen stil - og så er der altid lige en lille ting der sker, der bekræfter, at min egen retning er den helt rigtige for mig.

Værk af Bettina Dorvil

 

Du kan følge Bettina Dorvil på facebook.


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst