Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Tekstilkunstner Charlotte Bergstrøm

Maj måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Charlotte Bergstrøm

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Charlotte Bergstrøm, og jeg er kunstner fordi... alt andet ville føles, som at leve på en løgn. Jeg lever for at skabe og skaber for at leve.


Jeg har været kunstner siden… jeg var barn. Dog skulle mit sind, mit ego og ikke mindst mit hjerte finde tilbage til det, jeg allerede vidste som barn. Som barn blev jeg, af en meget kreativ og støttende familie, bekræftet i det, de fleste børn ved, – at når de laver kunst, så er de kunstnere. Derudover skabte en fantastisk billedkunstlærer mulighederne for, at jeg kunne dygtiggøre mig i klassisk tegning og akvarel – med ferniseringer og salg til familien som en del af undervisningen.

Da jeg blev voksen, ville mit sind 120 forskellige ting og jeg troede med mit kunstnerego, at jeg kunne komme ind på lige den skole, jeg ville, så længe jeg gav mig 100%. … Men nej, ikke engang første nåleøje kom jeg igennem. Derfor gik sindet i forsvarsposition, for så skulle jeg nok overhovedet ikke kunstnervejen, – de ville jo ikke have mig.

Heldigvis var hjertet stærkere end både sind og ego, og efter nogle år hvor jeg prøvede forskellige veje af, lærte jeg at lytte til min egen indre stemme. Og siden da har jeg ikke set tilbage. Så i dag har sindet stadig gang i 120 ting, men alle under samme overskrift – Kunst. Egoet har lært at meditere og fylder ikke så meget mere, og hjertet bestemmer alt!

En typisk dag, hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan, at jeg starter dagen med en god kop grøn te, mens jeg ordner det, der nu skal ordnes på computeren, mails, nyhedsbrev, updates osv.

Derefter arbejder jeg med mine tekstile billeder, finder inspirationsmateriale eller farver og trykker stof. Mine billeder er altid startet som en skitse, hvorefter forskellige stoffer bliver fundet frem. Så bliver motivet arbejdet frem med de store flader først, dernæst de mindre flader, og så detaljerne og broderi. Det er langtfra hver gang at mine billeder bliver, som jeg først planlægger. De har alle deres egen vilje og gør, som det passer dem.

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

"Vadefugl III" - værk af Charlotte Bergstrøm

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

"Uskyld" - værk af Charlotte Bergstrøm

Det bedste jeg ved er, når det bare flyder derudaf. Lige der hvor tiden forsvinder, og jeg glemmer at spise og drikke, fordi jeg er så meget nede i motivet og har en god dialog med det.

Det værste jeg ved er, når jeg tror, jeg kan bestemme over mit motiv. Så kan jeg bruge utrolig lang tid på at få billedet til at makke ret, selvom jeg jo godt ved, at det er som at cykle op af bakke i modvind og så opdage efter flere timer, at man har cyklet den forkerte vej. – Det er så surt! Dette sker kun, hvis jeg ikke er lydhør over for, hvad mit motiv vil og følger det.

Jeg er blevet allermest inspireret af naturen overalt og i alt slags vejr. Jeg kan gå i selvsving over barken på et træ, fuglenes sang når foråret nærmer sig og dyrenes hemmelige liv. Derudover bliver jeg inspireret af alle former for fortællinger på skrift, i musik, i menneskers ansigter og påklædning.

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker på udstillinger i både Danmark og i udlandet og i et godt galleri. Derudover vil jeg være at finde i mine egne bogudgivelser og i andres.

For mig er god kunst noget, som vækker en positiv energi i mig. Det kan enten være farveholdning, motivvalg, materialerne eller teknik. Cathrine Raben Davidsen, Michael Kvium, Mie Olise Kjærgaard og Janus la Cour er alle nogle hvis værker, for mig, rummer denne energi.

Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig, at jeg kan få det kreative miljø, som jeg har savnet, når jeg går alene og arbejder med min kunst. Derudover er det så skønt, at der er kommet dette sted, hvor alle kan dele deres erfaringer og give gode råd, så man ikke behøver lave alt fodarbejdet alene hele tiden.

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er: Lyt til din indre stemme. Ikke den fra dit hoved, der kan sige en masse bavl, men dit hjertes stemme. Det kan godt være, det kun er en hvisken i starten, men bliv ved at lytte. Jo mere du gør hvad den siger, jo højere vil den blive.

Og husk, nyd en kop te, oplev regnen, lær noget nyt og træk vejret dybt!

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

"Visdom" - værk af Charlotte Bergstrøm

 

Du kan følge Charlotte Bergstrøm på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

"Brum lom (bjørn)" - værk af Charlotte Bergstrøm

Månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

"Under overfladen (den lille havfrue)" - værk af Charlotte Bergstrøm


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst