Billedkunstner Benita Mølgaard

Oktober måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Benita Mølgaard

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

1. Mit navn er Benita Mølgaard, og jeg er kunstner fordi... jeg ikke kan lade være… Hele mit liv har jeg været kreativ. Jeg har designet, syet, konstrueret, klippet og klistret – altid!

I flere år har jeg haft lyst til at male og tegne. Jeg sagde altid, at ”når jeg bliver pensioneret, så vil jeg male og tegne”.

Så var der én, der sagde til mig: ”Hvorfor da vente til du bliver pensioneret? Måske når du det aldrig!” Og det gav mig det sidste skub.

2. Jeg har været kunstner siden: 2000, altså 15 år efterhånden. Eller det vil sige, jeg begyndte at male i 2000, så hvornår jeg gav mig selv titlen ”kunstner”, ved jeg faktisk ikke. Det er ikke så mange år siden... Tror faktisk det var, da jeg skulle lave min første hjemmeside, for jeg måtte i hvert tilfælde sluge nogle kameler, husker jeg. Det var vildt grænseoverskridende, at ”udlevere” sig selv på den måde, og et eller andet skulle jeg jo kalde mig…

Det er først da jeg blev skilt i 1999, at jeg fik tid og overskud til at være kreativ igen. Sjovt nok, har jeg sidenhen opdaget, at det er lige netop det ”at være kreativ”, der giver mig overskud og energi, og ikke den anden vej rundt.

 

3. En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:
Når jeg er ved at være tom i hovedet og ikke kan koncentrere mig mere på mit arbejde, har jeg nogle gange brug for at smide Art de Vinci væk og så gribe penslerne. Det er dejlig befriende og opløftende. Jeg bliver helt høj, og glemmer tid og sted… Jeg har et atelier i lokalerne i Herning, hvor Art de Vinci har lager og butik. Det bruger jeg også til at afholde kurser i, så jeg har alt, hvad jeg skal bruge, når jeg er kreativ. Dejlig med plads og skønt lys, endda også på en overskyet dag. Her udfolder jeg mig med typisk 5-6 malerier på én gang. De hænger alle på væggene, mens jeg maler. Det kan være både store og mindre lærreder, men oftest er det 80x100 og 60x80 jeg arbejder med. Jeg bygger dem op samtidig, så det ene maleri inspirerer med farver og figurer til det andet.

Værk af Benita Mølgaard

Værk af Benita Mølgaard

 

4. Det bedste jeg ved:
Er at få lov til at male, male og male – lige når jeg har lyst til det! Desværre er det ofte TIDEN, der styrer det eller mangel på samme… Jeg bliver rigtig inspireret i mit arbejde. Jeg møder mange dygtige kunstnere hver dag og får daglig kendskab til nye produkter, som jeg bare MÅ afprøve. Det er vildt inspirerende, men også et pres, da jeg ikke når at teste dem alle...

 

5. Det værste jeg ved:
Er de diskussioner om forståelsen af god kunst, som foregår på Facebook… De bringer virkelig de værste sider frem i folk.

 

6. Jeg er allermest inspireret af:
Jeg er blevet allermest inspireret af Anette Tjærby Manege. Hun laver de mest fantastiske portrætter.

Det er nok den kunstner, hvor jeg allerhelst vil ønske ”Bare det var mig, der havde lavet det maleri!

7. Om 5 år vil du kunne opleve mine værker... være et helt andet sted, end de er nu. Min daglige inspiration og deraf motivation til at prøve nyt hele tiden får sikkert også indflydelse på mine malerier.

 

8. For mig er god kunst... når jeg bliver påvirket, rørt, tankefuld eller morer mig af det jeg ser. God kunst er også, når der er brugt fantastiske teknikker og jeg tænker ”Wow, hvordan sker det?”.

 

9. Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig... den alsidige viden jeg har mulighed for at tilegne mig. Jeg har været med fra starten, og jeg kan huske jeg tænkte, at jeg nok ville melde mig ud efter 5-6 måneder, for så var emnerne nok udtømte. Men der bliver ved med at komme det ene mere spændende emne efter det andet. Desuden også kvaliteten af de oplæg Anne og Jesper udgiver…

 

10. Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er… VÆR TRO IMOD DIG SELV OG DET, DU LAVER!

Værk af Benita Mølgaard

 

Du kan følge Benita Mølgaard på hendes hjemmeside.

Værk af Benita Mølgaard


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst