Tag din plads i kunstens verden

 

Obs: Ansøgningsfristen er udløbet.
Er du interesseret i at deltage i næste hold,
så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 

Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet

Annes Ateliers kursusforløb:
Tag din plads i kunstens verden

med Anne Juul Christophersen
& Jesper Christophersen

Her kan du se vores live-event om forløbet:

Har du nogensinde drømt om at finde vej ind i kunstens verden, finde din egen stemme som kunstner og skabe værker, der kommer fra dit inderste?

 

Vores holdstart-kursus "Tag din plads i kunstens verden" er ikke bare et almindeligt kunst-kursus;

det er en invitation til at udforske, udfordre og forme din kreativitet som aldrig før.

 

Vi har skabt kurset med ét formål for øje:

At hjælpe dig med at realisere dine kunstneriske drømme og mål.

Vores kursus er ikke kun designet til at dyrke dit kunstneriske potentiale, men også til at hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan indtage din plads i kunstens verden.

På denne holdstart er vi dedikerede til at hjælpe dig med at træde ind på kunstscenen som en respekteret og anerkendt kunstner.

Er du ikke allerede deltager i kunstskolen, så kan du søge optagelse nu.
Søger du optagelse inden ansøgningsfristen,
så lover vi at behandle din ansøgning, så du kan nå at deltage i holdstarten på kurset.
Som deltager i kunstskolen koster det ikke ekstra at deltage i kurset og du kan tilmelde dig her.

Mød billedkunstner Christina Dentov Clark og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset.

Du finder Christinas hjemmeside her: artbycdc.com

Fordele ved fælles holdstart:

Fællesskab 

Holdstarten på kurset giver dig mulighed for at fordybe dig sammen med et fællesskab med ligesindede, som alle deler dine interesser og mål om at indtage kunstscenen.

Fællesskabet vil fungere som et stærkt netværk, hvor du hele vejen igennem kan få den feedback og motivation, du har brug for, for at komme i mål.

At dele udfordringer og succeser med andre beriger i den grad også din læringsoplevelse - og det er slut med at føle dig alene, med dine kunstneriske og kreative overvejelser, glæder og frustrationer.

Holdstart-netværket vil blive ekstremt værdifuldt for din karriere og efterfølgende personlige udvikling, da det giver dig mulighed for at lære af og sparre med andre og det vil sandsynligvis også åbne døre til fremtidige muligheder.

 

Struktur

Kurset er opdelt i uger, hvilket skaber en tydelig progression i din læring. Denne struktur gør det lettere at organisere din tidsplan og definere klare mål for dit arbejde. Ved at vide, hvad der forventes af dig hver uge, kan du øge din produktivitet og bevare fokus.

 

Interaktion 

Holdstartkurset giver dig mulighed for at engagere dig i diskussioner og gruppearbejde med dine medstuderende. Du får derved mulighed for at udvide dine perspektiver og opnå en langt dybere forståelse af de områder, vi arbejder med sammen.

 

 

Planen for holdstarten:

 

Uge 1 - søndag den 21. juli kl. 10.00:

"Træd ud af den onde cirkel"

Vi skyder forløbet i gang med at tackle de udfordringer, der ofte plager de fleste kunstnere: økonomi, tid, og plads.

Vi hjælper dig med at finde løsninger og hente inspiration fra kursets materiale, så du kan begynde at bryde dine kreative barrierer og få forløst dit fulde potentiale.

Sparringsdagbøger oprettes i vores eksklusive holdstartsforum, hvor du trygt kan dele dine tanker og overvejelser - og få feedback fra dit kunstneriske fællesskab.

 

Uge 2 og 3 - søndag den 28. juli kl. 10.00:

"For at blive set, skal der være noget at se på"

Vi går videre til, hver især at skabe en serie værker, der kan fungere som en sammenhængende udstilling.

Vi udforsker vigtigheden af at vælge et overordnet tema for en udstilling og lade det guide din kreative proces, hvilket vil styrke din selvtillid og gøre dig attraktiv for gode udstillingssteder / gallerier.

 

Uge 4 - søndag den 11. august kl. 10.00:

"Sæt ord på - og ja, det er enormt vigtigt!"

Nu går vi dybere og dykker ned i dine tanker og motivationer bag dine kunstneriske valg.

Vi hjælper dig med at definere din egen unikke kunstneriske stemme og forstå, hvordan du kan udtrykke dig gennem din kunst.

 

Uge 5 - søndag den 18. august kl. 10.00:

"Hvor kan du udstille?"

Vi udforsker de forskellige muligheder for udstillingssteder, fra gallerier til censurerede udstillinger, kunstforeninger og lokale butikker.

Vi hjælper dig med at forstå, hvordan du bedst kan finde det rette udstillingssted for din kunst og hvordan du kan præsentere din portefølje professionelt.

 

Uge 6 - søndag den 25. august kl. 10.00:

"Visualiser din vej"

Endelig kommer du til at definere dine personlige kunstneriske målsætninger. At skabe din helt unikke målsætnings-visualisering er et kraftfuldt værktøj til at motivere dig selv og holde dig i "ilden".

Du vil lære at strukturere og organisere dine tanker og mål, samt hvordan du kan bruge redskabet som en kilde til konstant inspiration, der vil hjælpe dig til at holde fokus og tage de rigtige skridt - i den mest hensigtsmæssige rækkefølge.

 

Dine undervisere på kurset

Anne Juul Christophersen debuterede selv for alvor på kunstscenen tilbage i 2007. Anne har altid selv drømt om at blive kunstner - og kender derfor alt til alle dine drømme og udfordringer som kunstner.

Siden sin debut på kunstscenen er det gået lynhurtigt og Anne har givet artist talks, bl.a. på Art Copenhagen og Brandts kunstmuseum, givet interviews i flere tv og radioprogrammer og hendes kunst er publiceret i flere bogudgivelser – bl.a. ”In the eyes of the Beholder", ”Tiden sætter spor”, Forbundet og digtsamlingen "Transformation".

Annes værker har med stor succes været udstillet i store dele af Europa og USA og Anne repræsenteres i dag af Galerie Wolfsen, som inden længe slår dørene op for Annes næste og længe ventede soloudstilling "ét".

Anne har desuden udstillet på flere kunstmuseer i ind og udland – blandt andet i Kunsthal Holmen med hendes store soloudstilling ”Opstandelse”, som fik publikumsrekord i løbet af de fem måneder, den blev vist på museet.

I 2001 afsluttede Jesper læreruddannelsen med speciale i it og læring og har ligesom Anne mere end 20 års undervisningserfaring og ikke mindst lige så lang erfaring som ægtefælle til en kunstner, idet han er gift med Anne Juul. Jesper kender dermed, ligesom Anne, alt til dine kunstneriske udfordringer og drømme og han kender derudover også alt til de udfordringer, der er i at stå på sidelinjen som ægtefælle til en kunstner.

Jesper er endvidere uddannet it og medievejleder og han har igennem årene guidet og hjulpet kunstnere i hobetal igennem deres tekniske frustrationer og udfordringer – med alt fra hjemmesider til fotografering af værker.

Jesper har fungeret som kunstskribent i en årrække og har et indgående kendskab til kunstbranchen.

Jesper er desuden fotograf og har arbejdet intensivt med formidling og kunstundervisning via film og lydmediet igennem de seneste 14 år.

Den 1. januar 2013 åbnede Anne og Jesper Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier, som i dag er nordens største og mest alsidige online kunstskole.

Er du ikke allerede deltager i kunstskolen, så kan du søge optagelse nu.
Søger du optagelse inden ansøgningsfristen,
så lover vi at behandle din ansøgning, så du kan nå at deltage i holdstarten på kurset.
Som deltager i kunstskolen koster det ikke ekstra at deltage i kurset og du kan tilmelde dig her.

Er du allerede deltager i kunstskolen, kan du tilmelde dig holdstarten på din medlemsforside.

Mød billedkunstner Birgitte Højrup Rasmussen
og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset:

Du finder Birgittes hjemmeside her: www.artbcool.dk

Birgitte Højrup Rasmussen

Jeg kan varmt anbefale andre at melde sig til kurset ”Tag din plads i kunstens verden”.

Hvis du virkelig vil videre med din kunst, giver kurset dig en fantastisk ”køreplan”. Undervejs har du mulighed for at dele alle dine AHA-oplevelser, erkendelser, frustrationer og glæder med ligestillede på holdet. En genial ide, at alle sparringsdagbøger bliver liggende, og at man kan blive ved med at bruge dem, så længe man er i medlem af Kunstskolen.

Jeg har oplevet en kæmpe opbakning fra holdet. Ikke kun direkte til mig, men folk gør sig virkelig umage med at give opløftende kommentarer og stille uddybende spørgsmål til yderligere refleksion.
Meget lærerigt at følge andre også.

 

Det er den vildeste følelse

Det største for mig, har nok været erkendelsen af, hvad der skal til for at komme videre med min kunst. Først nu begynder jeg at forstå, at jeg skal have fat dybt inde, have noget på hjerte, kunne sætte ord på.

I glimt har jeg ”fat i det”. Det er den vildeste følelse. Som at få et nyt sprog, en gave, se sig selv i en ny version (nu med billedsproget som talerør).

Som forholdsvis grøn i kunstens verden, har jeg fået et håb, en retning jeg kan følge. Helt konkrete opgaver,  der trin for trin leder mig videre. Jeg har opdaget, at det netop er ”min rejse”, der er værd at dele. At jeg godt kan træde op på kunstens scene med det, jeg indtil videre kan byde ind med. Anne og Jesper inviterer os med ind bag scenen, så vi hver især ved, hvad vi skal øve os i.

Hvad der kræves, for at nå de helt store mål, foldes også ud i dette kursus. Det lyder skræmmende, men virker motiverende, fordi alt foregår i step.

Helt konkret gik jeg som noget nyt i gang med min første større serie malerier på 8-9 stk. Jeg arbejder med temaet Afskeden. I dette tilfælde døden, der for mig er en kæmpe inspiration til at leve livet.

 

Det har jeg helt konkret opnået:

I efteråret 2023 deltog jeg i kurset "Tag din plads i kunstens verden".

Vi mener det, vi vil gerne noget mere, dygtiggøre os, blive skarpere på, hvad vi hver især har på hjerte og få undervisning i og sparring på, hvordan vi kommer videre med vores kunst.

Først på året 2024 deltog jeg i kurset "I kunstens lys" sammen med 5 skønne kunstnerkolleger (fra "Tag din plads i kunstens verden"). Vi dannede kunstnergruppen, SALSUS og fuldendte kurset med 5 dage i "Lyset", Løgumkloster, som mundede ud i en fantastisk fællesudstilling, "Ukendt destination" i Galleri Lyset.
Vi arbejder videre hver især og sammen.

Kunstnergruppen , SALSUS, har bl.a. fået en aftale om en fællesudstilling Næstved kunstforening 2025.

Vi udstiller alle rundt omkring, og...

- jeg har fået besked om, at 6 af mine værker fra min serie "Afskeden" er antaget på Kunstnernes Sommerudstilling 2024, Janusbygningen, Vardemuseerne.

Til Anne og Jesper vil jeg bare sig TAK for jeres opbakning.
Jeres kurser virker.
Jeres gode råd og de opgaver vi bliver stillet bærer frugt.

Måske ses vi i Janusbygningen?

Kærlig hilsen Birgitte Højrup Rasmussen

Hjemmeside: www.artbcool.dk

Instagram: birgittehoejruprasmussen

Facebook: Birgitte Højrup Rasmussen

Om

Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier

 

Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier er et overflødighedshorn af inspiration og læring.

Opnår du optagelse i kunstskolen, får du fuld adgang til et overflødighedshorn af lærerigt og inspirerende materiale i kunstskolen, som vi har produceret med top professionelle undervisere siden vi åbnede i 2013.

I Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier får du:

Undervisning indenfor alle kreative og kunstneriske områder.
(Vi har flere end 800 lærerige og brugbare undervisningsfilm skabt af over 45 forskellige professionelle kunstnere, kunstanmeldere mm.).

Undervisning og vejledning i at opnå anerkendelse som billedkunstner, samarbejde med gode gallerier og sælge dine værker.

Feedback og sparring på dine værker og udfordringer.

Mulighed for at deltage i vores fysiske kurser i vores kunstner-retreat, atelier & galleri; LYSET.

Gode medlemsrabatter i en lang række kunstnerartikelbutikker m.fl.

Svar på alle dine spørgsmål fra vores kunst-ekspertpanel.

Du kan endda evt. finde dit næste udstillingssted et af de udstillingssteder, vi samarbejder med.

Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier er online og du kan derfor deltage, uanset hvor du bor i verden, så længe du har adgang til internettet.

Mød billedkunstner Nivi Poulsen
og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset:

Du finder Nivis instagramprofil på dette link.

Mit største ønske og drøm er gået i opfyldelse, jubii !

Der gik kun et par dage før jeg hørte fra Taseralik i Sisimiut, Grønland - hvor jeg skal udstille i april /maj næste år - så det springer jeg nok ud i  på trods af sygdom, gangbesvær, stok og nu rollator.

Mit motto er blevet, at jeg skal være modig resten af mit liv, så det forpligter.

Efter jeg i 2019 udstillede solo på kunstmuseet i Ilulissat, (med stor succes) troede jeg, det var min sidste  tur til Grønland - og jeg græd som pisket, da flyet til Danmark lettede.

NU har jeg fået en ny chance, og det giver energi og motivation.   

Tak til Anne og Jesper for et godt kursus, det har givet pote og mod, selvtillid og overblik !

- Nivi Poulsen

Læs alt om vores kunstskole her.

Se med alle steder

 

 

Mød billedkunstner Aina Regine Bjørnebo Norset og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset.

Du finder Ainas hjemmeside her: aina-regine.webnode.page

Spørgsmål?

 

Måske sidder du med et par spørgsmål, så er du meget velkommen til at skrive til os på:

kontakt@annes-atelier.dk

 

– men læs først vores svar på forskellige ofte stillede spørgsmål herunder.

 

Måske finder du allerede her svar på dit spørgsmål:

 

➞ Hvornår får jeg adgang til kurset?

Du får fuld adgang både til kursussiderne – samt alt materialet på kunstskolens medlemssider, straks når du melder dig ind i Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier. Efterfølgende vil du løbende få adgang til kursets moduler, efterhånden som vi åbner for dem. Derved sikrer vi, at vi følges ad og får optimalt udbytte af hinanden som et stærkt og fasttømret hold.

 

Kan jeg nå med på holdet, hvis jeg har søgt, men endnu ikke ved, om jeg er blevet optaget i kunstskolen?

Ja, det kan du godt.
Hvis du søger optagelse i Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier senest ved tilmeldingsfristen, så lover vi dig, at vi behandler din ansøgning, inden vi går i gang med kursusforløbet og bliver du optaget, skal vi nok sørge for, at du kommer med på holdet inden holdopstart.

Vi vil dog sætte meget stor pris på, at du søger optagelse i god tid, så vi undgår tidspres.

 

➞ Viser man sine ting frem for jer og/eller for andre medlemmer?

Det er op til dig selv, om du har lyst til det, - men du vil helt sikkert få mest ud din deltagelse, hvis du også engagerer dig i fællesskabet.

Hele grundlaget for Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier er netværk, åbenhed, hjælpsomhed. Vi kan opnå alting, hvis vi står sammen og hjælper hinanden.

Netværket inde i kunstskolen er i øvrigt legendarisk. Der sparres, gives feedback og udvikles i fællesskab, så det er en ren fest at deltage i.

 

➞ Foregår det online?

Ja, det hele foregår online, så du kan deltage, uanset hvor du befinder dig og når det passer dig. Du har adgang 24/7.

 

➞ Jeg maler ikke, - er det så også noget for mig?

Ja, - dette er ikke et malekursus.
Kurset ”Tag din plads i kunstens verden” er for alle billedkunstnere uanset udtryksform, - ligesom vi også altid har lagt vægt på, at vores kunstskole er en kunstskole og ikke en maleskole og vi har således undervisning indenfor mange forskellige udtryksformer.

 

➞ Hvis jeg bliver optaget i kunstskolen, - hvad er så inkluderet?

Hvis du bliver optaget, er alt inkluderet: Både deltagelse i holdstart på kurset ”Tag din plads i kunstens verden”, fuld adgang til vores sparringsforum, medlemsrabatter mm. og ikke mindst til al den undervisning mm. som er på kunstskolens medlemssider, som vi har produceret igennem de seneste 11 år.

 

➞ Jeg har ikke tid til at deltage før om nogle uger. Kan jeg stadig det?

Så længe du er medlem i Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier, har du også adgang til de kurser, du er tilmeldt, så det kan du reelt godt, hvis du tilmelder dig nu, ja - men det vil vi bestemt ikke anbefale.

En stor del af styrken i at starte sammen som hold, er netop at vi følges ad og får gavn af hinandens input, overvejelser og erfaringer undervejs - og det vil du gå glip af, hvis du udskyder din deltagelse.

Du behøver ikke at sidde klar, når modulerne udkommer, - vi anbefaler blot, at du følger med, så vi følges ad, så vidt det er muligt.

 

➞ Hvad koster det?

Deltagelse i kunstskolen koster 250 kr. pr. måned.

Du kan søge optagelse her: https://www.annes-atelier.dk/ansoeg/

 

➞ Hvorfor er der seks måneders binding?

Det er der, fordi vi vil sikre os, at dem vi optager i kunstskolen er dedikerede nok, til at vi kan hjælpe dem og det er man ikke, hvis man f.eks. kun har tænkt sig at deltage i et par måneder.

 

➞ Hvordan foregår det, når jeg søger optagelse?

Det kan du læse alt om her: https://www.annes-atelier.dk/ansoeg/
Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på kontakt@annes-atelier.dk.

 

➞ Hvordan fornyer eller afbryder jeg min deltagelse?

Din deltagelse starter den dato, du bliver optaget og din deltagelse fornyes månedligt, indtil du evt. vælger at stoppe.

Kontingentet betales månedligt samme dag i måneden, som den dag, du søger optagelse.

Du kan afbryde din deltagelse, ved at skrive til os på: kontakt@annes-atelier.dk. Du skal blot skrive til os senest en hverdag inden fornyelsen af din deltagelse.

 

 

 

Mød billedkunstner Janni Nyby og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset.

Du finder Jannis hjemmeside her: gallerijanninyby.dk

Mød billedkunstner Mette Maya Pedersen
og hør om hendes oplevelser af at deltage i kurset:

Du finder Mette Mayas hjemmeside her: www.mettemaya.dk

Som deltager i kurset ”Tag din plads i kunstens verden” har jeg opnået utrolig meget ny selvindsigt, gode værktøjer og ikke mindst oplevet en ubeskrivelig følelse af stærkt kunstnerisk sammenhold og støtte gennem forløbet.

Hele måden, som kurset er bygget op på, har for mig været genialt – man får bygget mere på uge for uge. Jeg oplevede, at hvert enkelt modul var vedkommende og dybdegående, og at de alle var et vigtigt skridt på vejen.

Gennem de 6 uger som kurset har varet, har jeg fået konkretiseret nogle vigtige mål for mig som kunstner. Jeg har udviklet en helt ny forståelse for vigtigheden af at udvikle en kunstnerisk bevidsthed og derigennem tage mit kunstneriske liv seriøst.

Gennem spændende værktøjer har jeg fået lagt en konkret langsigtet plan for, hvordan min kommende serie af billedkunst skal udvikles, udføres, beskrives og ikke mindst promoveres.
Og jeg har fået tydeliggjort, hvor mine styrker og svagheder ligger, – så nu ved jeg, hvor jeg med fordel kan sætte ind i forhold til at finde min unikke plads i kunstens verden.
Nogle af de konkrete mål, som jeg fremadrettet skal arbejde med og fastholde, er udvikling af stærk arbejdsdisciplin og tillade kunsten at fylde mere.

Alt i alt må jeg konstatere, at jeg har lært virkelig meget og er kommet rundt om mange brugbare emner, som har tilført ny energi til mit virke i kunstens verden.

Det var en kæmpestor fordel af deltage sammen med andre på holdet – her var en hjertelig åbenhed og fortrolighed kursister imellem. Uvurderligt godt hjulpet på vej af Anne og Jespers fantastiske støtte og vejledning.

Og helt uventet måtte jeg sande, at det faktisk gav mig helt utrolig meget at følge de andre på holdet. Jeg blev simpelthen klogere på mig selv igennem at følge og reflektere over andre kunstneres processer. Og det var en stor inspirationskilde på mange fronter.

Så jeg kan uden tøven sige, at hvis man gerne vil udvikle og rykke sig som kunstner, så er dette kursus et fantastisk velvalgt skridt på vejen. Jeg kan varmt anbefale det.

Hjemmeside: www.mettemaya.dk

Instagram: www.instagram.com/mettemaya.kunst/

Facebook: https://www.facebook.com/MetteMaya.dk

Mette Maya Pedersen

Mette Maya Pedersen

Deltagere i kunstskolen er garanteret en plads på holdstarten