Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Kiss Jönsson

Maj måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Kiss Jönsson

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Kiss Jönsson og jeg er kunstner fordi dét at være kreativ ALTID har været en vigtig del af mig.
Jeg kan slet ikke forestille mig at være andet, og det fylder alt i min tilværelse!

Jeg har været kunstner siden: Jeg har levet af at være kunstner siden 2004, men har tegnet siden jeg var gammel nok til at holde på en blyant. Og jeg holdt aldrig op. Især fra jeg var 10 til 14 år, tegnede jeg ofte i flere timer hver dag. Og det var stort set kun heste, jeg tegnede. Jeg var meget optaget af at ”dén jeg tegnede i dag, skulle være bedre, end dén jeg tegnede i går” Og sådan fortsatte det! Der var en ubevidst drift i mig, og jeg krævede meget af mig selv.

Siden har jeg dog sluppet de kontrollerede streger og har fået større armbevægelser!
Læs evt. mere om min baggrund på min hjemmeside.

Jeg bliver nødt til at indskyde, at jeg nok ikke er kunstner på dén måde, de fleste forstår på betegnelsen - hvor man maler nogle malerier, (efter egne idéer), udstiller, sælger, osv.
Jeg har nemlig specialiseret mig i vægmalerier og her har jeg som regel ikke HELT frie hænder!
Den kunde der bestiller mig til en opgave, kan have større eller mindre indflydelse på det endelige resultat. Det kan være, at motivet skal passe ind i én eller anden sammenhæng. F.eks. kan det være en bestemt adfærd man ønsker på stedet, eller en bestemt stemning i rummet eller måske en historie, der skal fortælles.
Det, der driver mig, – mit formål med min kunst (som jeg for øvrigt kalder; udsmykning, når det er på vægge) er at skabe glæde!  Og det er netop det, jeg gør. Det hører jeg jævnligt fra dem, der går forbi.
”Du gør os så glade” - ”Jeg bliver så glad, når jeg kommer på arbejde, og går forbi dine malerier”
eller som Oda på 99 år sagde for nylig: ”Du er sådan en fryd at have i huset”!
Sådan nogle bemærkninger kan man da KUN blive glad af!!

 

En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:

Har jeg en opgave, foregår det egentlig meget arbejdsmandsagtigt, hvor jeg kører tidligt om morgenen, arbejder 8-9 timer og kører hjem igen. Er det langt hjemmefra, overnatter jeg evt. på vandrehjem og kan finde på at tage endnu flere timer med penslerne.
Ind i mellem opgaverne, kan det være, at jeg forbereder skitser, udarbejder tilbud, laver salgsarbejde og kører til møder. (Forbereder også undervisning/kurser og ind i mellem elevudstillinger eller andre kunstprojekter) Jeg tillader faktisk kun mig selv at male ”for mig selv” i weekender og ferier. Så det er begrænset, hvad det bliver til!!
Jeg er også med i et par prof. erhvervs netværk (ikke kunstnere), hvor jeg har mulighed for at udbrede kendskabet til mig, mit firma og mine – i dét selskab, ret specielle ydelser/produkter. Næsten alle mine opgaver får jeg via netværk og mund-til-mund-metoden.

Det bedste jeg ved, er:

Opstarten. Idéfasen. Skitserne. De første penselstrøg osv. Idéerne kommer som regel let og flydende til mig, - når jeg har en blyant, en pensel eller en mus i hånden. (har tidligere arbejdet som grafiker og fotograf) Eller når jeg har fået nogle rammer, altså helt konkret nogle mål, hvor jeg har styr på, hvad kunden forventer. Så er jeg i mit es! Så begynder jeg at researche, google, samle idéer og slå de første streger.
Længere inde i forløbet er det også superfedt, når det hele bare flyder, de rigtige farver er blandet og det bare kører derudaf. Jeg kan arbejde utroligt længe, før jeg bliver rigtigt træt. Jeg FÅR energi af at male!

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Vægmaleri af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Værk af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Vægmaleri af Kiss Jönsson

Det værste jeg ved er:

Når jeg ikke rigtig kan komme i gang! Når det sker, handler det altid om manglende koncentration. Når der er for mange ting, jeg skal - og har for lidt tid til det! Jeg lever jo med deadline på godt og ondt! Men ind i mellem skal jeg godt nok lige sige til mig selv: TAG DIG SAMMEN!
Maler jeg malerier (for mig selv – der ikke er bestillingsopgaver) har jeg altid flere i gang på én gang. Gerne 3-4 stykker. Går jeg i stå på ét, går jeg bare videre på et andet, indtil dét heller ikke er ”sjovt” længere, - så springer jeg videre til det næste! Og på den måde, er det jo ALTID sjovt at male!!
Men har jeg så en 3-4 malerier, hvor jeg er gået i stå på dem alle! Ja så er det SURT! – og så er det, jeg må sige til mig selv: TAG DIG SAMMEN!
At arbejde som kunstner, handler for mig i høj grad også om disciplin!

 

Jeg er blevet allermest inspireret af:

Mange forskellige ting. En tur i bilen, hvor jeg ser landskabet glide forbi. Jeg er ret optaget af skyer! Og farvespil. Lys og mørke. Af kontraster. Jeg kan altid finde det smukke i ”det grimme”
Det store i det små, Det små i det store…

 

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker rundt omkring – malet direkte på væggene. Som regel på institutioner, på sygehuse, plejehjem, kulturhuse/offentlige steder, f.eks. husgavle – og i private hjem selvfølgelig.

 

For mig er god kunst:

Noget jeg kan se, der er arbejdet seriøst med – og at man mestrer teknikkerne. Der må meget gerne være noget ”skævt” dybere lag/symbolik indlagt. Jeg har en meget bred smag i forhold til kunst. Jeg er både til abstrakte, det stærke farverige. De naturalistiske værker med mange dybder. Men drages også af det enkle, lyse, lette – bare kvaliteten skinner igennem!

Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig:

At jeg her kan finde inspiration. Bl.a. nye teknikker mv. Det bruger jeg da jeg også underviser i tegning og maleri. Pt. har jeg 3 hold, men har sidste vinterhalvår været oppe på 5 hold pr. uge. Tiden til forberedelse kan være knap, så derfor er det guld værd, LIGE at tjekke Kunstskolen Annes Atelier for alle de guldkorn, der ligger inde på siden! Jeg synes virkelig, Kunstskolen Annes Atelier har utroligt meget at byde på. Og det leveres af Anne og Jesper på en dejlig usnobbet, sjov men også meget professionel og pædagogisk facon!! Det er derudover meget inspirerende at følge Annes egen kunst, der bare bliver ved og ved at nå nye højder!! SÅ FLOT!

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er:

At blive ved! Vent IKKE på at inspirationen kommer over dig!
Bare gå i gang! Også selv om det måske bare er nogle kruseduller eller noget ”smøreri”, det starter ud med.
Når man ER i gang, kommer der HELT sikkert ”et eller andet”, man kan gå videre med. (det ved jeg fra mine kursister!)
Og TRÆN! Øv dig i teknikkerne! Øvelse GØR mester! Især synet skal trænes! Jeg oplever meget ofte kursister, der ikke ”kan se”! Når jeg så gør dem opmærksom på dét, de skal ”se”, – kan de jo godt se det!!
Derfor siger jeg; Hvis du kan se det, – kan du også tegne det!
Det samme gælder farver. Øv dig i at SE farverne. Læg mærke til farvenuancerne. Se overgangen fra den ene farve til en anden. Hvilken farve har skyggen? Øv dig i at blande farver!! Så behøver du heller ikke at købe så mange forskellige!

Ps. Hvis du skal leve af at være kunstner, så overvej at gå med i et erhvervsnetværk, så du også kommer udenfor kunst-verdenen og møder andre selvstændige erhvervsdrivende!

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Vægmaleri af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Vægmaleri af Kiss Jönsson

Kiss Jönsson er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier

Vægmaleri af Kiss Jönsson

Du kan følge Kiss Jönsson på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.

Kunstskolen Annes Atelier:

Få indblik i kunstbranchen

 Træn og opnå nye kunstneriske færdigheder

Bliv udfordret og nå dine mål

Få et stærkt netværk

 Fordelagtige medlemsrabatter på dine kunstnerartikler, kunstkurser mm. for medlemmer af Kunstskolen Annes Atelier

Få svar i Kunstskolen Annes Atelier på alt det, du ikke finder svaret på andre steder


 

Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst