Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Pia Hauge

Januar måneds kunstner i

Kunstskolen Annes Atelier:

Pia Hauge

Vi har startet på ti sætninger, som månedens kunstner fuldfører og uddyber.

Mit navn er Pia Hauge og jeg er kunstner fordi, jeg ikke kan lade være.

Det er et must, et behov jeg har på linje med at spise, drikke og trække vejret. Det kan lyde lidt højtravende, men jeg kan ikke forestille mig at være i en verden, hvor billeder ikke er en del af mig. Jeg er optaget af farver, linjer, rytmer og især musikken i motiver, jeg finder interessante at fordybe mig i. Det gælder både motiver og erindringer, der eksisterer i mit indre, en oplevelse eller et tema som vækker min nysgerrighed og giver mig lyst til at omsætte på lærredet. Naturen og årstidernes skiften samt Byens rum og rytmer er alt sammen vigtige elementer i mit maleunivers.

Jeg har været kunstner siden… bedstemor var dreng. ?

Nej, som barn og ung var jeg glad for at tegne og læse bøger. Jeg skrev digte og noveller og modtog endda en pris for en novelle. Men forfatter blev jeg aldrig, jeg blev optaget af at stifte familie og blive færdig med en kontoruddannelse. Jeg fik senere en uddannelse som socialpædagog og her fik jeg bl.a. undervisning af en lokal kunstner ved navn Knud Laursen. Han var meget inspirerende og skubbede/provokerede mig en del. Efter endt uddannelse blev jeg ansat på en døgninstitution og her brugte jeg min kreativitet i forbindelse med mit arbejde og samtidigt lurede sætningen i baghovedet: Når jeg engang får tid til at male, så….

Muligheden opstod i forbindelse med, at jeg fik en blodprop og blev tilkendt førtidspension i 2005. Jeg skulle i gang med et nyt liv og meldte mig til et akvarelkursus. Derfra tog tingene fart og jeg begyndte at male seriøst. Jeg har siden taget forskellige kurser ved forskellige kunstnere, jeg har været medlem i Kunstskolen Annes Atelier næsten fra begyndelsen og nyder de udfordringer, jeg her har fået.

Jeg har de sidste 2 år deltaget i sommerkursus på kunsthøjskolen i Holbæk. Jeg går på Herning Billedskole, hvor jeg nyder samværet, udfordringerne og sparringen med vores underviser og de andre kursister. Jeg har indsendt til flere censurerede udstillinger og har her modtaget nogle priser. Bl.a. på Kunstpakhuset i Ikast i 2016 hvor jeg modtog prisen for værk, der fortjener rosende omtale. Alt dette har været med at forme mig, så min identitet som kunstner er blevet meget stærk og tydelig for mig selv.

En typisk dag hvor jeg arbejder med min kunst foregår sådan:

Jeg kigger mail og ser, om der er noget interessant, der vedrører mig som kunstner. Jeg tegner. Jeg bearbejder et motiv, jeg har printet ud, jeg skærer et motiv ud til tryk eller arbejder med en printet kopi af det værk, jeg lige for tiden er optaget af at male, for at gøre det endnu mere interessant. Hvis jeg ikke allerede befinder mig i mit atelier, går jeg derover for at kigge på det, jeg er i gang med. Når jeg griber penslerne, spartlerne og malingen, kommer jeg ofte ind i et flow, hvor min verden for en tid lukker sig om værket. Her glemmer jeg ofte tid og sted. Typisk maler jeg i 4 – 6 timer, når jeg kommer i gang.

Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Værk af Pia Hauge

Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Værk af Pia Hauge

Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Værk af Pia Hauge

Det bedste jeg ved er… når giver mig selv lov til at være i det kreative univers og/eller befinder mig i mit atelier og giver mig tid til at være der 100 %. For mig er det at male at leve. Det er smukt og fortryllende, når jeg maler. Når farver og motiv pludselig tager over og jeg bare kan tage imod og få det ud, enten på lærred eller hvad jeg nu har gang i. Når et værk er lykkedes og jeg husker at beholde ja-hatten på, så er det så tæt på at være den helt ideelle tilværelse. Heldigvis har jeg en mand og hunde, som minder mig om, at der er en verden udenfor mit atelier.

Det værste jeg ved er… at blive forhindret i at udføre min kunst af en eller anden udefrakommende årsag, eller når jeg spænder ben for mig selv, fordi jeg er i flinkeskolen og derfor deltager i andre aktiviteter, som synes uvæsentlige, uanset om det er rengøring eller familiebesøg. Eller jeg kommer i tvivl om, hvad jeg kan, eller når idéerne ikke bare kommer farende. Når tvivlen kommer snigende. Kan jeg overhovedet male? Et lukket værk kan meget vel få lov til at stå i ”skammekrogen” i lang tid, før jeg tager det frem igen og forsøger en gang til enten ved hjælp af benspænd, eller en idé jeg har. Jeg er ikke ret god til at promovere mig selv og holde min hjemmeside opdateret og jeg er god til at banke mig oven i hovedet med det.

Jeg er blevet allermest inspireret af:

At være sammen med andre kunstnere/kunstinteresserede, som jeg kan diskutere og sparre med. Det gælder både egne og andres værker. En spændende udstilling eller rejser, hvor jeg finder nogle spændende motiver. Jeg elsker at skubbe mig selv ved f.eks. at male i temaer. Kurser, hvor jeg har mulighed for at blive skubbet til eller lære nyt. Jeg holder meget af impressionisterne med deres koloristiske tilgang og er også meget inspireret af surrealisterne, ligesom mange af vores nulevende kunstnere inspirerer.                                                                      

Om 5 år vil du kunne opleve mine værker… på et eller flere af de større gallerier her i landet. Det er min drøm og lige præcis, hvad jeg arbejder hen imod.

For mig er god kunst… noget der rører, provokerer, forarger, vækker undren eller nysgerrighed. Når jeg står og bliver ydmyg ved at betragte et værk eller bliver ”blæst” bagover. Farver og motiver som giver mig lyst til at gå i dialog med kunstneren, uagtet vedkommende er nulevende eller ej.

Det bedste ved Kunstskolen Annes Atelier er for mig… at jeg kan benytte mig af de gode tilbud og kurser, som er en del af kunstskolen. At jeg får inspiration til mine egne værker. Når jeg lærer nye teknikker, eller når Anne og Jesper kærligt råber op om, at ingen kunstnere kommer sovende til succes. Jeg ved det jo godt, men engang imellem har jeg godt af at blive rusket vågen med et… HALLO! Se så at komme i gang.

Det bedste råd jeg har til andre kunstnere er… Mal, Tegn, Form til I segner. Vær åben og nysgerrig. Lær, lær, lær. Tag imod konstruktiv kritik og vær ikke bange for at lave værker, du ikke selv bryder dig om. Kun øvelse gør bedre. Der skal mindst en million værker til, før du er ved at være der. Og sørg så for, at nogen ser dig og din kunst.

Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Værk af Pia Hauge

Pia Hauge er månedens kunstner i Kunstskolen Annes Atelier - januar 2019

Pia Hauge i sit atelier

Du kan følge Pia Hauge på hendes hjemmeside og på hendes facebookside.

Kunstskolen Annes Atelier:

Få indblik i kunstbranchen

 Træn og opnå nye kunstneriske færdigheder

Bliv udfordret og nå dine mål

Få et stærkt netværk

 Fordelagtige medlemsrabatter på dine kunstnerartikler, kunstkurser mm. for medlemmer af Kunstskolen Annes Atelier

Få svar i Kunstskolen Annes Atelier på alt det, du ikke finder svaret på andre steder


Du er også velkommen i Kunstskolen Annes Atelier:

Klik her og kom videre med din kunst